Theater Te Gast
Asteek is er opnieuw in geslaagd zijn creativiteit in al zijn glorie tentoon te stellen.
Laat u in vervoering brengen door maar liefst twee voorstellingen.
 
De jonge garde van Asteek ( Amandine, Hasse, Kirsten en Lara) trakteert u vooreerst op gekke en grappige 'clownestreken'. Plezier verzekerd voor jong en oud.
 
Na de pauze zal de voorstelling van De Kamer u meeslepen in de meest alledaagse dreiging. Niet een reële, maar een ingebeelde. Onze spelers zullen het publiek dwingen de eigen verbeelding in te duiken.

CLOWNESTREKEN
(naar F.K. Waechter en Glenn Campbell)

van en met Hasse, Lara, Amandine en Kristel.

Het is weer een schooldag in de vrouwelijke cirkusschool. De clowns Wezel, Puist en Druppel komen één voor één binnen, ieder op haar eigen komische manier. De professor is er immers nog niet, dus kunnen ze de tijd al gekscherend doorbrengen. Dan komt de Professor binnen met zijn grote bril en zijn groot boek met opdrachten. Zij is van de oude stempel en vraagt aandacht, respect, discipline en concentratie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat al haar opdrachten telkens tot grote chaos leiden en zij vaak slachtoffer wordt van de impulsiviteit van de leergierige clowns.

 

DE KAMER - HAROLD PINTER
Vertaling: André Lefèvre

met Ariaan, Wilfried, André, Jumi, Sander en X

Rosa ‘Thooft en haar man Bert wonen in de beste en meest gezellige kamer van het hele huis, denkt Rosa. Zij is een vrouw die doorheen de jaren een gordijn van vooroordelen heeft opgetrokken tussen haar en de buitenwereld. Alles wat van buiten komt is koud, donker en gevaarlijk. Ze oordeelt over wat er buiten gebeurt zonder er ooit zelf te komen en te zien wat er zich daar werkelijk afspeelt. En zoals het vaak is, als alles goed gaat in ons privéleventje, moeten we ons niets aantrekken van wat daar buiten gebeurt. We oordelen zonder kennis van zaken. Voor mensen met macht is deze situatie uiterst voordelig, want wil men macht behouden dan is het nodig mensen in onwetendheid te laten over wat er werkelijk gebeurt. En dat heeft Bert goed begrepen.

Maar iets in Rosa is nog niet verloren. Ze blijft nieuwsgierig naar de buitenwereld, al is het maar om deze te beoordelen en haar visie over haar warme kamer veilig te stellen. Toch wordt ze meer en meer ongerust door de informatie die ze van haar bezoekers ontvangt. Zij tasten het geloof in haar veilige wereldje aan: Meneer Kint insinueert dat haar man haar ontrouw zou zijn, hij haalt dingen uit zijn en haar verleden op die haar verontrusten. Meneer en Mevrouw Saenen komen als het ware bezit nemen van haar kamer en dreigen haar deze te ontnemen. Maar er is vooral de constante dreiging van de man die beneden ligt: wie is hij, vanwaar komt hij, wat wil hij?

Zal hij haar zelfgenoegzame wereldje aantasten, de vooroordelen doorprikken, het meisje in haar weer wakker maken?

Toegang: 12 euro
Voor -12-jarigen en de leden van Open Doek: 9 euro
 
Kaarten te koop bij de spelers, via asteek.be, aan de balie van CC Asse
of via de Asteekfoon (0477 67 50 72, tussen 16 en 18 uur)