Te Gast

Tegen 2020 willen we in Asse 20% minder C02 en 20% meer inwoners die zich klimaatneutraal gedragen om te komen tot een leefbaarder en gezonder Asse.

De campagne "Straat met het beste klimaat" startte in januari 2016. Tal van verenigingen en wijkcomités zetten concrete acties op voor een gezondere leefomgeving. De winnaar van deze campagne ontvangt als prijs een klimaatvriendelijk buurtfeest twv 2.000 EUR.

Het bestuur reikt de prijs uit tijdens een Klimaatfeest op zondag 19 maart. Het wordt een feest met tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom!

Programma
14.00 - 16.00 uur: klimaatworkshops voor jongeren (+ 12 jaar)
14.30 - 16.00 uur: klimaatvoorstelling gEDOnder (5-12 jaar)
14.30 - 16.00 uur: klimaatbeleving met Nic Balthazar
16.00 - 16.30 uur: voorstelling klimaatacties in Asse en uitreiking Milieuprijs en prijs 'Straat met beste klimaat'
16.30-17.00 uur: receptie

Workshop 'Blink': Juwelen maken met allerlei soorten gerecycleerd materiaal (+12 jaar)
Kleine PMD-flesjes worden originele armbanden, met brik maken we een coole riem. Kleine, grote, sobere en excentrieke juwelen: het kan allemaal. Met de juiste kleurcombinaties, details en afwerkingstechnieken kom je tot een persoonlijk resultaat. 

Workshop 'Guerillakunst': Kunstingrepen met natuurlijke materialen (+ 12 jaar)
Een dor plekje dat best wat kleur kan gebruiken? Laat eens een zaadboom ontploffen! In bomen halal je met klei verrassende gezichten te voorschijn. Met takjes en gevonden materiaal maak je verbazend vernuftige constructies. Je laat sporen na, verstopt schatten en liefdesbrieven, hangt couponposters op in winkels en aan verkeerspalen, maakt mos graffiti of versiert een wensboom.

Theater gEDOnder: voorstelling over duurzaamheid (voor kinderen van 5 tot 12 jaar)
Omdat er steeds meer file is, wil de burgemeester een nieuwe, bredere weg aanleggen naar de fabriek zodat er meer auto's en vrachtwagens kunnen rijden. Maar is dat wel de juiste aanpak van het probleem? En is het echt nodig om daarvoor alle bomen en planten te verwijderen? Edo, een straatartiest, wil samen met zijn vriendin Tournesol de burgemeester op andere gedachten brengen, maar of ze daar in zullen slagen...

Klimaatbeleving
De klimaatcrisis. Zonder twijfel de grootste ramp die de mensheid ooit heeft bedreigd. Toch blijken we er niet van wakker te liggen. In deze interactieve lezing laat filmregisseur, televisiemaker en klimaatactivist Nic Balthazar ons de klimaatproblematiek beleven én aanpakken!

Vooraf inschrijven is verplicht en kan via email vóór 9 maart aan milieu@asse.be met vermelding van workshop, theater of klimaatbeleving.

Wij vragen alle deelnemers om op een duurzame manier naar het CC te komen! Check bus -en treinverbindingen of doe aan fietspoolen! Vraag ons naar de veiligste fietsverbindingen en laat ons jouw acties weten!

Vlieg