Vorming

Niet enkel volwassenen worden slachtoffer van een burn-out, ook kinderen en jongeren raken steeds meer en steeds vroeger uitgeblust. Er gaat haast geen dag voorbij zonder dat er daarover iets in de pers verschijnt. We leggen een gigantische druk op onze kinderen.

Vroeger speelden kinderen buiten en haalden ze kattenkwaad uit, nu worden ze op sport-, gitaar-, hiphop- én tekenles gestuurd en nadien ook nog naar de jeugdbeweging... .Natuurlijk verwachten we dat ook de schoolprestaties daar niet onder lijden…

De wereld waarin we leven wordt als ingewikkeld en dreigend ervaren… Stress en ‘druk’ zijn de aanzetten tot een burn-out. Stress proberen vermijden, is dus de belangrijkste stap in het voorkomen ervan.

Deze sessie gaat over het belang van het feit dat je kind ongedwongen kind moet kunnen zijn. Geef het de kans te ontspannen, en te doen wat het wil doen (échte vrije tijd), los van jouw verwachtingen…

Doelgroep: Ouders van jonge kinderen en jongeren.


Waarom? Daarom! is een leuk project van de provincie Vlaams-Brabant voor openbare bibliotheken en consultatiebureau's van Kind en Gezin. Jaarlijks wordt hier een voordrachtenreeks voor ouders aan gekoppeld over verschillende opvoedingsthema's. Meer info: https://www.facebook.com/waaromdaarom.