Stef Kamil Carlens
Stef Kamil Carlens

Op zaterdag 8 oktober (tijdens de 'Week van de Fairtrade') viert Oxfam-Wereldwinkel Asse haar 30ste verjaardag. Reden voor een feestje!

Ceremoniemeesters van dienst zijn Stef Kamil Carlens en de Togolese trompettist Daniel Dzidzonu, één van de best bewaarde geheimen van de Brusselse muziekscene.

"Carlens is een liedjesfluisteraar die met zachte stem betovering over onze hoofden uitstrooit." ****
Humo

Stef Camil Carlens

In zijn soloshows omringt Stef Kamil Carlens (dEUS, Zita Swoon) zich met een keur aan opmerkelijke instrumenten. Aan zijn voeten een houten basharmonium en percussie van schelpen en belletjes, rechts van hem een torentje vintage synths, orgeltjes en drummachines en rondomrond een reeks bijzondere gitaren, waarop hij met regelmaat z’n bottleneck laat sliden.

Het geheel vormt een kleurrijke biotoop waarin de rijke verbeeldingswereld van de songs uit zijn ondertussen impressionante repertoire kan gedijen en hij sferen doet ontstaan die reiken van bluesy melancholie tot funky vrolijkheid.

Stef Kamil staat alleen op het podium, maar bijwijlen lijkt het of er een volledige band staat te spelen!

Stef Kamil Carlens
Stef Kamil Carlens

Daniel Dzidzonu en band

Trompettist Daniel Dzidzonu en zijn 9-koppige band vullen het tweede deel van de avond in.

De Togolees is één van de best bewaarde geheimen van de Brusselse muziekscene. Hij beweegt zich moeiteloos tussen afro beat, jazz, soul en funk. Daniel Dzidzonu vermengt zijn afrobeat met invloeden uit de jazz- en popmuziek tot een frisse zomerse cocktail.

Dit is sowieso de meest relevante afrobeatband van België. En volgens ons wordt Daniel Dzidzonu ook dé revelatie van het seizoen! En nog volgens ons moet jij daar zeker bij zijn!

Daniel Dzidzonu
Daniel Dzidzonu

kennismaking met Daniel Dzidzonu

30 jaar wereldwinkel