Muziek

Een laatste naam in het rijtje van praatgasten voor de Belpop Bonanza Asse-avond: niemand minder dan Joost Van den Broeck, drummer bij Radio Guga, De Laatste Showband, Flip Kowlier en voordien bij De Mens en Soulsister.


Nieuwe namen voor de artist-avond van Belpop Bonanza: José Fontaine en Dirk Miers. José speelde in het orkest van niemand minder dan Will Tura. Tura zei over zijn muzikant: "Ik ben werkelijk in de wolken met zijn muzikaal talent. Toppers in het trombone-segment zijn moeilijk te vinden. Ik heb er één in mijn band."

En Dirk Miers, de man die in zijn (De) Studio al platen mixte voor oa Novastar, Soulsister, Fleddy Melcully, Marble Sounds, K's Choice, Tom Dice en Clouseau."


De eerste namen voor de Belpop Bonanza Asse-avond: Hans Kusters (iconisch muziekuitgever en ontdekker van oa Clouseau, Stef Bos en Wannes Van de Velde), zanger Frank Alwin (Kobbegemnaar, de winnaar van Zomerhit in 1976 en populair radio-presentator) en Mary Boduin (tekstschrijfster van oa Günther Neefs, Liliane St.-Pierre en vooral Ann Christy)


Jan Delvaux en Jimmy Dewit (aka DJ Bobby Ewing) hebben een boon voor de muzikale geschiedenis van Asse.

Want die is rijk en gevarieerd. Raymond van het Groenewoud schreef hier zijn doorbraakhit ‘Meisjes’. En het licht aangebrande ‘Crazy pub’. Hans Kusters uit Kobbegem is de ontdekker van Ferre Grignard, Wannes Van de Velde en Clouseau. En Soulsister nam in 2008 in De Studio van Dirk Miers zijn reünie-cd op. Het is slechts een kleine greep.

De beide Belpopkenners hebben deze zomer al een speciale fiets- en wandelroute uitgewerkt op maat van Asse (zie www.belpopbonanza.be) en brengen in januari 2023 naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de cultuurzaal Oud Gasthuis een avondvullende theatershow over de gemeente.

Als opwarming ontvangen Delvaux en Dewit op vrijdag 2 oktober een handvol tenoren van de lokale scene. Artiesten en kenners die 2 per 2 worden gepeild naar sterke verhalen en anekdotes. En u mag lachen, luisteren en vragen stellen.


Nog tot eind september gidsen Jan Delvaux en Jimmy Dewit – de mannen achter Belpop Bonanza – fietsers en wandelaars doorheen de Assese Belpop-geschiedenis. Op https://www.ccasse.be/belpopbonanzaasse vind je de wegbeschrijvingen terug voor 4 fietstochten en 2 wandelingen. Onderweg passeer je op plekken die een rol gespeeld hebben in de Belpopgeschiedenis. Telkens een verhaal in woord en beeld. Over de Crazy Pub en Raymond bijvoorbeeld, over de prinses van het Vlaamse lied Cindy Nelson of over Hans Kusters, de ontdekker van Clouseau.

Frank Alwin: 'Maar alleen in gedachten'

Joost Van den Broeck met Clan Hunaerts

Mary Boduin schreef 'Dat heet dan gelukkig zijn' voor An Christy

Hans Kusters ontdekte deze toppers