musical Muziek

Dit jaar wordt Guido Belcanto 65. 

In de musical 'De Zoete Smaak Der Zonde' komen zijn bewogen levensjaren op speelse wijze tot leven. We leren de pater prefect kennen, Belcanto’s ontdekker, maar ook Jakke De Zeeman, Marco Pantani en Gina Divina. 

Tegelijkertijd komen al zijn belangrijkste songs aan bod; prille hits als 'Botsauto’s' en 'Plastic Rozen', maar ook recenter werk als 'Toverdrank' en 'Geef Me Liefde'. 
Het àllerbeste van het àllerbeste. 

Een verrukking voor de fans, een gedroomde kennismaking voor nieuwkomers.


In 2018 wordt Guido Belcanto 65. Dit is vooral bijzonder als je rekent dat al die 65 jaren met elkaar wedijverden in turbulentie. Passies en rebellieën, depressies en grote successen staken elkaar aldoor de loef af.

In de waarachtige musical “De Zoete Smaak Der Zonde” komt deze bewogen biografie op speelse wijze aan het oppervlak; we leren de pater prefect van het Turnhoutse college kennen, Belcanto’s eerste ontdekker, maar ook Jakke De Zeeman, met wie Belcanto in de jaren tachtig een straatzangersduo vormde. Zelfs Belcanto’s grote held Marco Pantani, van wie Belcanto wel eens een koersfiets cadeau kreeg, passeert de revue.


vergeven worden?

Niet in een droge opeenvolging van feiten, maar wel middels één felbewogen, hallucinatorische reis naar het middelpunt van de hel. Hamvraag: zullen zijn vele, zoete zonden hem worden vergeven? Of zal Guido Belcanto verdoemd blijken?

Tegelijkertijd biedt deze musical een nauwgezet en evenwichtig inzicht in alle veertien langspelers van Belcanto’s uitgebreide oeuvre. Al zijn belangrijkste songs komen aan bod; de prille hits als “Botsauto’s” en “Plastic Rozen”, maar ook het nieuwe werk, van “Toverdrank” tot “Geef Me Liefde” - het àllerbeste van het àllerbeste, alles op één rij. Een verrukking voor zijn talloze getrouwe fans, een gedroomde eerste kennismaking voor nieuwkomers.

 

hard lachen en bloederige romantiek

Tekst en regie zijn in handen van Don Vitalski, wat garant staat voor hard lachen, maar ook voor bloederige romantiek.

Bezijden Guido Belcanto zelf, opereert een verpletterende Nele Goossens in de rol van Gina Divina; Koen Janssen (Laika, Transparant) als Sancho Panza. Godin in wording Petra Wilhelmina Van Horen komt mensen verbazen, naast de kersverse Sander Smeets, in de rol van El Bandido, de jonge Guido.

Voorts werd er met genoegen gerecruteerd uit het kruim van het zogenaamde “amateur-theater”, dat vaak ten onrechte wordt onderschat, met Wim Gillis, Cindy Michielsen en David Lenaerts als portiers van het meest affreuze bordeel ter wereld.


Het Orkest Der Zoete Zonde

De uiterst gevarieerde muziek is in de veilige handen van “Het Orkest Der Zoete Zonde”, onder leiding van Martinus Wolf, gekend van Belcanto’s projecten met het Decaporgel, aangevuld met Belcanto's allermeest getrouwe kompaan ooit, Lieven De Maesschalk. Maar ook dit integrale, geoliede combo tekent present: Geert Hellings, Nicolas Rombouts, Bert Huysentruyt.

“De Zoete Smaak Der Zonde” is alles in één: een musical, een revue en een biografie; een tragi-komedie, een moordverhaal, een voetreis naar het middelpunt van het inferno - en hopelijk weer terug.

reportage 100% cultuur