Portret Ann Peuteman
Portret Ann Peuteman

Oude mensen willen vooral lekker rusten. Dagelijkse beslommeringen geven ze zoveel mogelijk uit handen en een uitgesproken mening hebben ze al lang niet meer. Maar is dat wel zo?

In werkelijkheid ergeren de meeste 75-plussers zich te pletter aan de manier waarop hun generatie wordt voorgesteld, behandeld en genegeerd. Auteur Ann Peuteman legt uit wat het ouderen zo moeilijk maakt om de touwtjes over hun leven in handen te houden en vooral: wat we daaraan kunnen doen.

Wie is Ann Peuteman?

Ann Peuteman is redactrice bij  het weekblad Knack. Daarnaast verdiept ze zich al jaren in het leven en de rechten van tachtigplussers. Daarover schreef ze Grijsgedraaid, waarom we bang moeten zijn om oud te worden en Verplant – waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum. Ze geeft ook lezingen en workshops over de manier waarop we met ouderen omgaan en verzorgt gastlessen voor verschillende opleidingen voor verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers. In het najaar van 2022 ging haar documentaire Rebels, over het kleine verzet van 75-plussers, in première en verscheen het gelijknamige boek. 

Bekijk hier de trailer van Rebels