Cover boek "Aster Berkhof: 100 jaar nieuwsgierigheid"
Cover boek "Aster Berkhof: 100 jaar nieuwsgierigheid"

Tijdens deze lezing biedt Karel Michielsen een overzicht van het leven en werk van één van de populairste Vlaamse auteurs uit de twintigste eeuw. Aster Berkhof was 40 jaar lang de meest ontleende auteur in de Vlaamse bibs en woonde van 1971 tot 2017 in Asse. 

Als geen ander slaagde Aster Berkhof erin alle geledingen van de Vlaamse bevolking aan het lezen te krijgen. Hij schreef pure ontspanningsboeken, jeugdboeken, misdaadverhalen en literaire romans.

Van de 101 boeken die hij schreef, vielen vooral Veel geluk professor, Paavo de Lap, Als een wolf in de wildernis, de priestertrilogie Het leven op aarde, Het huis van mama Pondo, de trilogie De kroniek van Hogelinden, Amanda, Mandra Gorres, Donnadieu en Octopus Dei op.

Karel Michielsen

Karel Michielsen was bibliothecaris in de openbare bibliotheken van Baarle-Hertog-Nassau, Merksplas, Beerse, Rijkevorsel en Vorselaar.

Hij is tevens auteur van het kijk-en leesboek Aster Berkhof: 100 jaar nieuwsgierigheid. Dit boek is geschreven n.a.v. de 100ste verjaardag van Aster Berkhof op 18 juni 2020. Het boek én deze lezing vormen een waardig huldebetoon aan een auteur die ook wel "de Louis Paul Boon van het platteland" of "de Conscience van de twintigste eeuw" wordt genoemd.