Charlotte Van den Broeck

Performing poet

Charlotte Van den Broeck
Charlotte Van den Broeck

Een interactieve lezing waarbij Charlotte Van den Broeck haar werk en schrijverschap aan bod komen.

Performing poet

In januari 2015 verscheen haar debuutbundel ‘Kameleon’, twee jaar later kwam ‘Nachtroer’ uit, waarvoor ze in de prijzen viel. In 2019 verscheen haar prozadebuut ‘Waagstukken’. Haar poëzie werd al vertaald naar het Duits, Frans, Engels, Spaans, Afrikaans en Servisch. Charlotte staat graag op podia, van bruine cafétogen tot literaire festivals. Ze heeft haar naam als performing poet al gemaakt.

Charlotte Van den Broeck

Charlotte Van den Broeck (Turnhout, België, 1991) behaalde een Master Engelse en Duitse Letterkunde aan de Universiteit Gent en een Master Drama (Woordkunst) aan het Koninklijk Conservatorium, Antwerpen. Op het podium zoekt ze naar een performatieve benadering van poëzie, waarin de ‘zegbaarheid’ en lichamelijkheid centraal staan. Als jongste gastlandspreker mocht ze, samen met Arnon Grunberg, in 2016 de openingsrede van de Frankfurter Buchmesse houden. Ze gaf optredens op verschillende podia en festivals o.m. Saint Amour, Poesiefestival Berlin, Woordfees Stellenbosch en Ledbury Poetry Festival.

Charlotte Van den Broeck schrijft op freelance basis voor De Standaard der Letteren en doceert Literaire Analyse en Essayistiek aan het Koninklijk Conservatorium, Antwerpen.