lezing Dave Sinardet

België, quo vadis? Waarheen na '24?

Dave Sinardet
Dave Sinardet

Voor het eerst vinden tijdens hetzelfde jaar verkiezingen plaats voor álle bestuursniveaus: gemeenten, provincies, regio's, België en Europa. Voor de politieke partijen staat er dus gigantisch veel op het spel, want in 2024 worden overal de machtsverhoudingen voor de volgende jaren vastgelegd. En die zullen mee de regeringsvormingen bepalen die partijen voor meerdere jaren aan de macht brengen of in de oppositie duwen.

Dave Sinardet is dan wel professor, ivoren torens zijn niets voor hem. Zijn missie en zijn passie: iedereen betrekken bij de politiek. In toegankelijke, kristalheldere taal koppelt hij wetenschappelijk inzicht aan terreinkennis van de Wetstraat. Zodat je écht mee bent.

In glasheldere taal, doorspekt met een vleugje humor, legt professor Sinardet het jou in geuren en kleuren uit. En hij gaat hierover ook graag in dialoog met zijn publiek. Al uw vragen zullen een antwoord krijgen. Zijn kennis en inzicht maken Dave Sinardet ook tot een kundige en spitse moderator voor debatten over deze thema's met politieke, economische of andere maatschappelijke actoren.

Dave Sinardet

Dave Sinardet is een Belgische politicoloog. Zijn expertise ligt in federalisme, nationalisme en Belgische politiek. Hij is actief als professor aan de Vrije Universiteit Brussel en aan de Université Saint-Louis-Bruxelles. Naast zijn wetenschappelijke publicaties, schrijft hij als columnist.

Sinardet neemt actief deel aan het publieke debat in België, aan beide kanten van de taalgrens, via lezingen, debatten en media-optredens. Hij wordt regelmatig gevraagd om duiding en commentaar te geven bij evoluties in de Belgische politiek, zowel door Vlaamse als Franstalige media. Ook door internationale media wordt hij vaak geraadpleegd over de Belgische politieke situatie, maar ook over andere expertisedomeinen, zoals federalisme en nationalisme.