lezing Jean Blaute

Met vallen en opstaan

Portret Jean Blaute
Portret Jean Blaute

De biografie ‘Met vallen en opstaan’ is geen droge samenvatting van de rijke carrière van Jean Blaute. Zijn levenslessen verdienen immers meer ruimte dan enkel maar de naakte feiten.

Naast talloze anekdotes belicht het boek ook zijn hang naar melancholie, het vermoeiende imago van guitig vrolijk Fransje en zijn afkeer van de parasieten in de muziekindustrie.

Muzikale boekvoorstelling

Deze lezing wordt een muzikale boekvoorstelling gebracht door Jean Blaute. Je krijgt het volledige verhaal van de 'zoon van de muziekwinkel' die uitgroeide tot de 'George Martin van de Lage Landen'.

Ik wil de lezer entertainen met mijn herinneringen aan dat ongewone leven dat ik in ontvangst mocht nemen. En dat is veel meer dan de zotskap Jean Blaute.
Jean Blaute

A match made in heaven

Ik heb het in geen enkel huwelijk noch relatie langer volgehouden dan in mijn verbond met Eric Melaerts. Dat geldt in mijn richting uiteraard ook voor hem. Sinds begin de jaren ’80 hebben wij ons samen nuttig gemaakt in diverse opnamestudio’s, honderden uren, op podia, TV shows in BE en NL en nog het allerliefst tezaam, in duo, genoten van onze theaterexploten Gedeelde Adoraties.

Dat is al even geleden en daarom voelde ik de onvermijdelijke drang om zowel onze koppen als onze muziekinstrumenten weer tezaam te brengen op mijn muzikale lezing “Met Vallen en Opstaan”. Er wordt passioneel en eclectisch muziek gespeeld, geschraagd in historische duiding, dwz we spelen niet zomaar wat. En ach ja: er mag al eens gelachen worden. Welkom bij ons.

Jean Blaute