Weesgedicht op raam
Weesgedicht op raam

Je ontdekt hoe je een tekst origineel kan verbeelden met een minimum aan materiaal. Voorkennis is helemaal niet nodig, een vaste hand en wat creativiteit volstaan.

Na deze sessie heb je de basistechniek in de vingers en kan je zelf een weesgedicht adopteren om op jouw raam te tekenen.

Deze workshop is onder begeleiding van Jessica Raes en wordt aangeboden door Avansa Halle-Vilvoorde.

Wil je na het volgen van de workshop mee zorgen voor meer poëzie in het straatbeeld?
Dan kan je je opgeven als schrijfvrijwilliger voor het project 'Weesgedicht zkt adoptieraam'. 
Met jouw vrijwillige bijdrage geef je Asse tijdens de poëzieweek 2024 een mooie, poëtische uitstraling.

Je kan de workshop ook volgen zonder dat je schrijfvrijwilliger wordt. 

avansa

Weesgedicht zkt adoptieraam

Tijdens de poëzieweek (25 tot 31 januari) willen we vanuit de bibliotheek poëzie een plaats geven in het Assese straatbeeld. Iedereen kan meedoen en een weesgedicht adopteren. De leerlingen van de KunstAs en vrijwilligers uit de bib komen het op jouw raam plaatsen voor 25 januari 2024. Ook de dienst lokale economie neemt deel aan het project en nodigt de lokale handelaars uit om een gedicht te adopteren.

Via de website van Weesgedichten kan je een gedicht adopteren. Het enige wat je nodig hebt is een raam op een benedenverdieping en minstens een heel klein beetje liefde voor het gedicht van jouw keuze. Op deze manier toveren wij een groot deel van Vlaanderen, Brussel en Nederland samen om tot een bewandelbare poëziebundel.

weesgedichten