Leren lezen
Leren lezen

Help, mijn kind leert lezen! Hoe zorg je dat het enthousiasme groot blijft? Welke verhalen werken het best en hoe ondersteun ik mijn kind?

Een kind dat start in het eerste leerjaar heeft ontzettend veel zin om te leren lezen. En dat is maar goed ook!

Lezen is immers erg belangrijk voor kinderen. Kinderen die boeken lezen, scoren beter op school, en niet alleen voor taal. En natuurlijk helpen verhalen bij hun persoonlijkheidsontwikkeling.

Maar vaak verdwijnt het enthousiasme al snel. Leren lezen is een langzaam proces. Lezen vraagt heel veel oefening. En echte toffe verhalen lijken in het begin nog veraf...

Hoe zorg je ervoor dat het enthousiasme van in het begin groot blijft? Hoe het leesplezier verhogen, met als doel de leesvaardigheid te verhogen? Hoe ondersteun ik mijn kind het best? Kan mijn kind al boeken lezen? Welke verhalen werken het best voor mijn kind? Welke boeken stimuleren kinderen tot meer lezen?

Heel wat kinderen haken af voor ze de kans krijgen een echte lezer te worden. Nochtans hoeft dat niet! Mits de juiste aanpak. Net omdat die eerste lees-jaren zo cruciaal zijn, willen we hier bij stilstaan. Samen maken we van leren lezen een succesverhaal!

Lettererf

Lettererf is een organisatie die werkt aan leesbevordering.