Als cultuurcentrum (categorie B in overheidssubsidie) bevindt CC Asse zich letterlijk en figuurlijk in het kloppend (vrijetijds)hart van de gemeente. 

Het verhaal van CC Asse begint in 1994 als het toenmalige Den Horinck erkend wordt in de basiscategorie. Dit is de start voor een sterke positieve evolutie op aanbodsgericht  en receptief vlak. Op een kleine 20 jaar evolueerde CC Den Horinck van een kleine polyvalente zaal met een beperkte personeelsbezetting en een minimaal aanbod naar een CC met regionale uitstraling.

Niet alleen het bezoekersaantal en het aantal aangeboden activiteiten verhoogde. Ook de diversiteit van het aanbod, de infrastructurele mogelijkheden, het receptief gebruik en de dienstverlening naar derden toe stegen evenredig.

Het seizoen 2013-2014 werd het allereerste volledige seizoen in de nieuwe culturele thuis, de Cultuurzaal Oud Gasthuis. Je vindt deze zaal, samen met de in 2006 in gebruik genomen bibliotheek, aan de Huinegem, in het kloppend hart van Asse.

ruim aanbod

Het CC maakt een keuze uit het ruime aanbod aan (podium)kunsten. Cultuurliefhebbers uit Asse en omstreken kunnen er terecht voor een breed en toegankelijk podiumaanbod van theatervoorstellingen, muziekoptredens, tentoonstellingen… Naast de gewone voorstellingen, is een deel van het aanbod specifiek afgestemd op senioren, families en scholen. Hierbij wordt rekening gehouden met door de Vlaamse Overheid gesubsidieerde en ondersteunde gezelschappen.

Maar het cultuurcentrum heeft nog meer te bieden. Asse koos namelijk bewust voor een polyvalente zaal, die tal van activiteiten toelaat. Verenigingen kunnen er dan ook terecht voor beurzen, samenkomsten, dans …

1-loket

Daarnaast zet CC Asse sterk in op het ter beschikking stellen van lokalen. CC Asse beheert de agenda van verscheidene zalen en vergaderlokalen die de gemeente ter beschikking stelt aan zowel verenigingen als privépersonen. Meer info: via infrastructuur.

Welkom in CC Asse!