Muziek

We schrijven 1987. Clouseau brengt met Brandweer zijn eerste single uit, naar aanleiding van het eerste ‘serieuze’ optreden, namelijk de opening van Marktrock Leuven. Zonder het zelf te beseffen, geeft de groep daarmee het startschot aan één van de grootste muzikale succesverhalen die Vlaanderen tot vandaag kent.

De grote doorbraak volgt in 1989, dankzij singles als Anne en Daar Gaat Ze. Debuutplaat Hoezo verschijnt, Nederland gaat voor de bijl, de band neemt deel aan het Eurosongfestival in Rome, en op liveshows gillen steeds meer fans de naam van frontman Koen Wauters. ‘Clouseaumania’ is een feit.

Sindsdien bleef Clouseau keihard aan de weg timmeren, met als gevolg meer dan 100 Sportpaleis-shows, twaalf Nederlandstalige topplaten en een haast eindeloze stroom hits.

SPROOKJE

Vandaag, 30 jaar na Brandweer, blikt de groep terug op een ongelooflijk sprookje. Om dat in de verf te zetten plant Clouseau in het najaar van 2017 en in januari 2018 een intieme, verrassende theatertournee die overal in Vlaanderen, en ook in Nederland, halt houdt.

De beste manier om alle fans te bedanken én om de aandacht te vestigen op datgene waar het al die jaren om draaide, namelijk de songs.

ANEKDOTES EN WEETJES

Deze keer geen overdonderende lichteffecten en verbluffende projecties, maar concerten in een kleinere bezetting: met slechts twee extra muzikanten op de scène wordt het elke keer ook muzikaal een zeer uniek optreden met vele verrassende versies van bekende hits.

Heel wat klassiekers zullen de revue passeren, en tussen de nummers door delen Koen & Kris Wauters anekdotes en weetjes met hun publiek.

Brandweer

Clouseau tijdens Marktrock 1987