Het Overlegcomité zal niet vrijdag 28/5 bijeenkomen, maar pas volgende week (vrijdag 4 juni) samenkomen. De bijeenkomst is uitgesteld in afwachting van Europese regels over reizen. Intussen blijft het aantal covidpatiënten in de ziekenhuizen en op intensieve zorg dalen. Ook het aantal overlijdens neemt nog af. Begin deze week versoepelden ook de maatregelen in het deeltijds kunstonderwijs en het volwassenenonderwijs.


update Corona-maatregelen dd dins. 11-05-2021

Op dinsdag 11 mei vond een nieuw Overlegcomité plaats. De regering stelde haar zomerplan voor, waarbij stapsgewijs en onder voorwaarden de coronamaatregelen afgebouwd worden. Een overzicht van de beslissingen van het Overlegcomité en vanaf welke datum die beslissingen ingaan vind je hier.

Extra informatie vind je op www.info-coronavirus.be/nl/.


update Corona-maatregelen dd woe. 14-04-2021

Het overlegcomité van woensdag 14 april besliste dat er ook in mei geen binnenactiviteiten mogelijk zijn. 

Voor onze lokalen zalen blijven de maatregelen en restricties zoals we ze nu kennen dus aangehouden.

Het volgende Overlegcomité is gepland voor vrijdag 23 april. Dan buigen de regeringen zich over de organisatie van de eventuele pilootprojecten en culturele evenementen, sport- en jeugdactiviteiten tijdens de zomer.


update Corona-maatregelen dd vrij. 19-03-2021

Het overlegcomité van 19 maart 2021 heeft vastgesteld dat, sinds 12 maart, het aantal besmettingen opnieuw stijgt met een toenemende snelheid. Daarom heeft het overlegcomité beslist om de versoepelingen die op 1 april voorzien waren, uit te stellen.
Dat betekent dat de deuren van cultuurcentrum Asse gesloten blijven tot 30 april.


update Corona-maatregelen dd vrij. 05-02-2021

Het Overlegcomité van vrijdag 5 februari heeft aangekondigd dat de huidige maatregelen blijven gelden tot 1 april 2021.
Dit betekent dat de deuren van cultuurcentrum Asse gesloten blijven tot 1 april.
Er kunnen dus geen activiteiten, voorstellingen noch tentoonstellingen plaatsvinden in onze gebouwen.

Wij blijven de beslissingen van het Overlegcomité op de voet volgen en zullen onze werking daar verder op afstemmen.

Het volgende Overlegcomité staat gepland op 26 februari. Mogelijk worden daar zaken als de horeca, sport en cultuur besproken.


update Corona-maatregelen dd woe. 13-01-2021

bestaande coronamaatregelen verlengd tot 1 maart

Uit een in het Staatsblad gepubliceerd ministerieel besluit blijkt dat alle geldende coronamaatregelen verlengd worden tot 1 maart.
Dit betekent dat al de voorziene activiteiten tot 1 maart geschrapt worden. Ook uit de ticketverkoop.
Dat betekent ook dat tot 1 maart geen activiteiten op basis van de geldende beperkingen kunnen plaatsvinden in onze locaties


update Corona-maatregelen dd maa. 11-01-2021

Gezien het recentste Overlegcomité vorige vrijdag (8 januari) geen versoepelingen van de coronamaatregelen aankondigde en het volgende overlegcomité pas op vrijdag 22 januari terug samenkomt, wil dat zeggen dat we alvast tot en met vrijdag 22 januari geen lokalen ter beschikking kunnen stellen.


update: maandag 30-11-2020:

Op 27 november kondigde het Overlegcomité aan dat de huidige maatregelen worden verlengd tot 15 januari 2021. Zodoende sluit CC Asse tot die tijd de deuren.

Voor activiteiten na 15 januari dienen we de nieuwe maatregelen van de overheid af te wachten.


update: dinsdag 3-11-2020:

Op 27 oktober kondigde het Overlegcomité aan dat alle cultuurhuizen de deuren moeten sluiten en evenementen verboden zijn

We begrijpen de grote urgentie van de huidige situatie en nemen onze verantwoordelijkheid op. In opvolging van de maatregelen die zowel de federale als de Vlaamse regering genomen hebben, sluit CC Asse de deuren voor onbepaalde tijd, maar alvast zeker tot en met zondag 13 december 2020.

Voor de activiteiten na 13/12 wachten we het verloop van de gezondheidssituatie en eventuele nieuwe maatregelen van de overheid af. Indien hier toch al verplaatsingen en/of annuleringen gebeuren, dan zullen we je daar ook later zelf over inlichten. 

Heb je een ticket voor één van onze voorstellingen? Dan zullen we je persoonlijk contacteren.  


update: vrijdag 23-10-2020

COVID-19 alarmniveau 4: Overlegcomité verstrengt coronaregels voor sport, cultuur en hoger onderwijs.

Indoor culturele evenementen (op cultureel, religieus, onderwijs en verenigingsvlak): max 40 personen, indien voldoende garanties voor coronaproof organisatie, en mits 1,5 meter-regel en mondmasker, max 200 personen. Het aanbieden van drank en voedsel is verboden.

Gezien de bijzondere urgentie van de situatie, gaan de regels onmiddellijk van kracht vanaf het moment van publicatie op vrijdag 23 oktober 2020. De regels lopen tot en met 19 november 2020, met een tussentijdse evaluatie na twee weken.

Meer informatie: https://crisiscentrum.be/nl/news/crisisbeheer/covid-19-alarmniveau-4-overlegcomite-verstrengt-coronaregels-voor-sport-cultuur-en


Door het covidvirus is elke dag een nieuwe uitdaging voor onze sector. Wat vandaag nog kan, kan morgen misschien helemaal niet meer.
Sinds 29 juli gelden er opnieuw strengere maatregelen. De organisatie van een activiteit of evenement, zowel binnen als buiten, moet vanwege mogelijke coronabesmetting met veel zorg en aandacht voor veiligheid worden georganiseerd.

Tot nader order zijn evenementen mogelijk voor maximaal 200 mensen indoor en 400 mensen outdoor.

De Covid Event Risk Model (CERM) wordt bij een evenement met meer dan 200 toeschouwers gebruikt als tool om het geschreven plan aan af te toetsen.

Hou je steeds aan alle regels en draag hiermee zorg voor mekaar.

We garanderen steeds 1,5 meter tussen elke reservatie/bubbel door telkens 2 stoelen vrij te laten en ook een rij vóór en achter vrij te laten. 

Toch is het dragen van een mondmasker nog steeds verplicht in de cultuurzaal en in de publieke ruimtes (foyer e.d.). Wie jonger is dan twaalf jaar hoeft geen mondmasker te dragen.

Alle protocollen kan je hier raadplegen.
Heb je vragen over wat precies kan en mag in de gemeentelijke infrastructuur? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren. Meer info daarover vind je hier.
 

Start ticketverkoop

Wij starten de ticketverkoop voor het voorjaar van 2021 op zaterdag 16 januari om 08.00 uur.
Een seizoensbrochure met het aanbod voor het voorjaar valt begin januari in de bus. Alle up-to-date informatie vind je steeds op deze website.

 

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over de werking van het CC? Dat kan via deze website, Facebook, Instagram en Twitter én onze maandelijkse nieuwsbrief.

 

Bereikbaarheid

Vragen? Inlichtingen?
Je kan ons steeds bereiken via 02 456 01 60 of info@ccasse.be