Op vrijdag 20 augustus besliste het Overlegcomité om opnieuw enkele versoepelingen toe te laten. Deze gingen in op woensdag 1 september.

Meer info: https://covidsafe.be/nl/veelgestelde-vragen.

Concreet

Vanaf 1 september vervallen alle maatregelen voor evenementen tot 200 aanwezigen binnen en voor 400 aanwezigen buiten. Maw: er moeten geen mondmaskers meer gedragen worden of afstand worden gehouden.

Activiteiten met meer dan 200 aanwezigen kunnen vanaf 1 september binnen plaatsvinden indien de organisatoren een Covid Safe Ticket (CST) gebruiken.
Wie met het CST werkt, hoeft dus geen maatregelen meer toe te passen.

CC Asse kiest er voor om te werken met het Covid Safe Ticket voor voorstellingen vanaf 200 personen. Ticketkopers houden er best rekening mee dat bij elke voorstelling / concert / activiteit de mogelijkheid bestaat dat gevraagd wordt om een Covid Safe Ticket te tonen. De ticketverkoop wijzigt immers dagelijks.

Elke ticketkoper krijgt enkele dagen vóór de voorstelling een laatste richtlijnen-mail met een update over de maatregelen.

Midden september is er een nieuw overlegcomité waar de maatregelen voor de maand oktober (en mogelijk ook verder) besproken worden. Het spreekt voor zich dat wij deze beslissingen zullen volgen.

Stoelkeuze

Gezien de recentste versoepelingen en de keuze van het CC om te werken met een CST, kan je je plaatsen opnieuw kiezen.

Je Covid Safe Ticket

bron: https://covidsafe.be/nl/veelgestelde-vragen  

Het Covid Safe Ticket is geen apart document, maar hetzelfde als je COVID-certificaat. Je COVID-certificaat wordt, naast je aangekochte toegangsticket, een extra toegangsvoorwaarde. Met zo’n Covid Safe Ticket kan je evenementen bijwonen, zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand dient te houden.

Bij elke toegang tot het gebouw vragen wij je COVID-certificaat te tonen. Dat kan ofwel het certificaat zijn in je CovidSafeBE-app, ofwel een afgedrukte versie. De controleur gaat via een officiële scan-app na of je certificaat geldig is.

Daarnaast controleren wij ook of je identiteit overeenkomt met die op het certificaat. Dat gebeurt aan de hand van bijvoorbeeld een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs.

De Covid Safe App op je smartphone zetten

De app kan gedownload worden via de Play Store (Google) of App store (Apple). Een link naar beide stores vind je terug op de website CovidScan.be

Na het scannen van de QR-code van het certificaat, toont de app de gegevens die ook op het certificaat vermeld staan, zoals de naam en het type certificaat. Je kan zowel je smartphonescherm als een papieren versie van het document scannen.

Ik heb geen smartphone. Hoe kan ik mijn COVID-certificaat op papier bekomen?

•    Je surft naar MijnGezondheid.be, MijnBurgerprofiel, MyHealthviewer of Helena. Je meldt je aan met één van de digitale sleutels. ItsMe is de makkelijkste manier. Op de website staan je certificaten. Je kan ze downloaden en afprinten. Opgelet: ben je twee keer gevaccineerd, vergeet dan niet je twee certificaten af te printen. Op elk certificaat staat een andere vaccinatiedatum.

•    Je kan ook 24/24 de helpdesk bellen op 078/78 78 50 (in Vlaanderen) of 02/ 214 19 19 (voor Brussel), krijg je je certificaat thuisgestuurd via de post.

CO2 melders

Het CC kocht mobiele CO2-melders aan. In ieder (vergader)lokaal of zaal zal een C2-meter ter beschikking zijn.
We lenen deze meters ook uit aan Assese verenigingen die gebruikmaken van onze gebouwen

ventilatie

In de cultuurzaal beschikken we over een performant ventilatiesysteem waarbij continu buitenlucht naar binnen wordt gezogen en de ‘vervuilde’ lucht naar buiten wordt gestuwd. Dit systeem is computergestuurd en laat ook co2-metingen toe.

Het Cultuurcafé

Vanaf 1 september kan je bij voorstellingen en activiteiten in de cultuurzaal opnieuw terecht in Het Cultuurcafé (https://cultuurcafeasse.be/)

Ook hier volgen wij de beslissingen van het Overlegcomité van 20 augustus.

Dit betekent:
- Er gelden geen beperkingen meer op de openings- en sluitingsuren.
- Je mag weer met meer dan 8 personen aan een tafel zitten.
- Er gelden geen beperkingen meer in de afstand tussen tafelgezelschappen.
- De verplichting om enkel zitplaatsen te voorzien, vervalt.
- bediening aan de bar
- OPGELET! Bij verplaatsingen binnen een horecazaak blijft de mondmaskerplicht gelden.