De Mannschaft

Poupehan

poster Poupehan
poster Poupehan

Op de vooravond van een zware sneeuwstorm komen drie koppels samen in een chalet om er hun jaarlijkse weekend door te brengen. Een driedaagse van gebakkelei over wie welke kamer krijgt, van de gebruikelijke discussie over de boodschappenlijst, van de zich tot in den treurnis herhalende wandeling met de jeneverfles, het verdelen van de overschot enz.

Eén van de vrienden beweert dat veel koppels zouden scheiden als ze de berichten in de telefoon van hun partner te lezen zouden krijgen. Ze besluiten een spel te spelen waarbij iedereen de telefoon op tafel legt en alle inkomende berichten en oproepen met de rest van de groep deelt.

Tragikomische voorstelling

Poupehan is een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan. Over patronen en rituelen. Over karaoke en vegetarisch barbecueën. Over het halsstarrig vasthouden aan een gewoonte en er niet mee kunnen breken, ook al breekt ze jou.

Cast

met Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, Raf Jansen en Laurence Roothooft.

credits

Regie en Tekst: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel
Producent: Het Laatste Bedrijf
Coproducent: De Mannschaft
Uitvoerend Producent: Karen Feys
Productieleider: Lara Vromann
Met dank aan: Studio Wattmann en Jeroen Demuynck
Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.