De Week Van De Belgische Muziek

toon je liefde voor de Belgische muziek

logo
logo

Van maandag 31 januari tot zondag 6 februari zet de Week van de Belgische Muziek voor het tweede jaar op rij alle muziek die ons land rijk is in de schijnwerpers.

Initiatiefnemers

De Belgische muziekscene is er één om trots op te zijn. En dat mag getoond worden. Van concertzalen tot jeugdhuizen, van platenzaken tot culturele centra, van scholen tot bibliotheken, van violisten tot beatmakers, van muziekfanaten tot occasionele meezingers: al wie een hart heeft voor Belgische muziek, toont gedurende deze Week zijn liefde.

Initiatiefnemers zijn VI.BE (het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector - van beginner tot pro) en de VRT.

Ongeziene coalitie

Verschillende media (alle VRT radionetten - Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, MNM en Klara -, de televisienetten Eén en Canvas, VRT NU, maar o.a. ook Willy, Qmusic (Q-DOWNTOWN), JOE (JOE Lage Landen), NRJ, Nostalgie, Bruzz, MENT…) scharen zich opnieuw achter het project en zetten hun programmatie volop in het teken van Belgische muziek.

Nieuw dit jaar is dat de Week van de Belgische muziek over het hele land zal leven: RTBF, Conseil de la Musique en Court-Circuit maken Wallonië warm voor de week. Het wordt een ongeziene coalitie tussen verschillende mediapartners over heel het land. En dat allemaal met eenzelfde gedachte: liefde voor Belgische muziek.

Jouw favoriete nummers

Ook in Asse willen we onze liefde voor de Belgische Muziek laten zien en horen. De jeugddienst, MixUp RTV uit Zellik, Radio Rand en het cultuurcentrum... zetten hun schouders onder deze week.

Laat ons weten welke jouw favoriete nummers zijn van Belgische artiesten. Geef hieronder je Top 3 in. Het spreekt voor zich dat je slechts éénmaal je top 3 ingeeft.

Laat ons ook weten waarom je juist deze nummers of artiesten gekozen hebt. Speciale reden? Een wat aparte aanleiding? Misschien zit er een mooi verhaal in? Misschien nodigen we jou dan wel uit tijdens onze radioshow.

Vul hier je 3 favoriete nummers in: naam band - titel nummer

De finale Assese ranglijst

Nog tot zaterdagmiddag 16.00 uur kan je je Top 3 van favoriete nummers doorgeven.

Welk lied werd het meest gekozen? Welke artiest of band is het populairst in Asse? Hoe ziet die finale lijst er nu uit? Vanaf 14.00 uur kan je het aftellen volgen via een live radioprogramma op  https://www.mixcloud.com/live/CCAsse/

De radiohosts van dienst zijn studenten Radio aan het RICTS en Thomas More: Josse Sennesael en Siebe Janssens.

Spotify

Heb je een Spotify-account? Stel dan jouw playlist met Belgische muziek samen en deel die met de hashtag #weekvandebelgischemuziek.
Gebruik deze hashtag bij alles wat je via sociale media de wereld in stuurt en tag @VI.BEvoormuziek in elke story op Instagram en Facebook. 

De programmatoren van het CC gaven alvast het voorbeeld en stelden hun lijstje met Belgische Muziek samen op de Spotifypagina van het CC.

Brihang & Compact Disk Dummies | Steentje & I Remember

Novastar & Portland | The best is yet to come - #weekvandebelgischemuziek