Hopbellen
Hopbellen

In onze workshop komen de verschillende aspecten van het brouwen aan bod: malen, mashen, lauteren, koken en bottelen én een beetje chemie: brouwen wordt nog makkelijker als je begrijpt wat er gebeurt.

Graan en hop

Om een frisse pint op tafel te krijgen heb je geen speciale materialen of ingrediënten nodig.  Met gewoon keukengerief en benodigdheden die makkelijk te krijgen zijn in de doe-het-zelf zaak kom je al een heel eind.

In onze workshop komen volgende aspecten van het brouwen aan bod:

  • De verschillende fases van het brouwen en een beetje chemie: brouwen wordt nog makkelijker als je begrijpt wat er gebeurt.  We maken echter geen gebruik van chemische toevoegsels om ons bier te laten lukken, het is allemaal puur natuur!
  • Wat heb je nodig?  Iedereen die een beetje handig is, knutselt in een handomdraai het nodige materiaal in elkaar.  Een boormachine is het meest geavanceerde tuig dat je nodig hebt. Verder volstaat een bezoekje aan de doe-het-zelf zaak in de buurt.
  • Waar haal je de ingrediënten? Heb je speciaal graan nodig? Wat is het belang van hop? Welke gist gebruik je?  Wij brouwen niet met pakketten, maar beginnen met het graan!

Daarna gaan we aan de slag om een “double fermentation Belgian style lager” bier te maken.

 

Een sessie duurt 3 uur.  Gedurende deze tijd doorlopen we het volledige brouwproces: de deelnemers malen, mashen, lauteren, koken en bottelen. 

Mijn Bob is top!

Wij proeven tijdens het brouwen uitgebreid.  Spreek daarom op voorhand af wie de chauffeur is, of kom met de fiets.