literair

poëzie, muziek en mooie praatjes.

Groot nieuws! Duvelsverzen verhuist van september naar januari: gedichtenmaand! De eerste vrijdag van september werd verruild voor de laatste van januari.

Voor het overige wordt het poëziefeest (weliswaar zonder hop) gebrouwen volgens het vertrouwde recept: de mix van tekst en muziek wordt gekozen en gebracht door een dichter, al dan niet bekende Assenaren, de 'Leerlingen Van De Maan' (leerlingen woord van de Kunstenacademie) en bevlogen muzikanten.

Hoofdgast is Lotte Dodion (foto (c) Matthias Hannes), dichter, performer en polyvalent teksttalent. Haar poëzie is toegankelijk maar toch eigenzinnig. Haar teksten zijn duister, direct en ‘in your face’, haar optredens zachte donderpreken.

Frank Vander linden (liedjesschrijver, muzikant aka De Mens) komt langs. Niet met virtuoos gitaarspel deze keer, maar met enkele gedichten. De meester-tekstschrijver vertelt welke verzen voor hem bijzonder zijn.

Assenaar Dirk Miers (‘De Studio’ en drummer Bump), gastheer voor heel wat grote namen in zijn opnamestudio, is deze keer zelf te gast.

Naar goede gewoonte duiken ook de 'Lievelingen van de maan' in hun repertoire. De 'lievelingen' zijn: Lisa Heyvaert, Laura Jaerdens en Sofie Filanova; allen leerlingen 'woord' aan de Kunstenacademie August De Boeck).

Lieve Van Mileghem brengt een poëtische hulde. Niet aan een bijzonder persoon, maar wel aan een speciale plek.

En de muziek? Daar zorgt singer-songwriter Gustav Leo (Staf Leo Nys) voor! Onder zijn sprankelende akkoorden en oprechte stem zit ruwe passie.

Gastvrouw is Anke Verschueren, studente woordkunst aan het Koninklijk conservatorium Antwerpen.


Lotte Dodion (1987) begon haar dichterscarrière in 2003 met de Soetendaele poëziewedstrijd. Ze won heel wat literaire prijzen en verovert stormenderhand zowat alle poëziepodia in binnen- en buitenland. Ze stond in de finale van het Belgisch én Nederlands Kampioenschap Poetry Slam en bouwde een ijzersterke podiumreputatie uit.

Lotte schrijft, performt en presenteert.

In maart 2016 verscheen haar debuutbundel ‘Kanonnenvlees’ (uitgeverij Atlas Contact).

trailer

Gustav Leo: 'Untitled'

De Mens: 'Ergens onderweg'

Frank Vander Linden: 'Ik dacht aan een vrouw'