Hondje in portaal
Hondje in portaal

We gebruiken de straten in ons dagelijks leven meestal énkel om ons te verplaatsen. Leven doen we in ons huis, onze eigen tuin, onze cocon. 

Fotografe Evelien Van Elsen brengt in deze expo een ode aan de straat en de mensen die er leven. Zowel ver van als dicht bij huis. Het leven in de straten, de verborgen verhalen die ze wil ontdekken en weet te vertalen in een beeld.

Evelien is bewust teruggekeerd naar analoge fotografie, om op deze manier een tegenkanting te bieden aan hedendaagse digitale fotografie en diens bewerkingsmogelijkheden. Hiermee wil ze een punt maken. Fotografie in al zijn puurheid en eenvoud laten zien, zoals het leven, in eerlijke beelden.

Ze tracht een verwondering vast te leggen. Een verwondering die ze zelf ervaart door écht te kijken. Ze tracht de schoonheid hiervan over te brengen in een reeks beelden,
waardoor we nog eens écht kunnen kijken naar de straat. En volgende keer dat we de straat enkel als uitweg gebruiken, naar het werk, of weer naar huis, kunnen we misschien eens vertragen, kijken en ontdekken.