vreemde tekens
vreemde tekens

In de foyer van het CC ontmoet je levensgrote, vreemde karakters.
Combinaties van letters vormen een woord. Combinaties van cijfers vormen een getal.

Verspreid over diverse locaties in Asse zijn er realisaties te zien van de kunstenaar Peter Schoutsen. Het parcours start bij het Hopveld (Waarbeek) waar het kunstwerk elementen verbeeldt van de verloren gegane hopteelt rond Asse. Ook de hopduvelmaatjes op de Duvelpaal op de markt zijn van zijn hand. Peter is dan ook een kunstenaar die inspeelt op de actualiteit, die samenwerking zoekt en jongeren kansen biedt. Hij prikkelt de verbeelding van de bezoekers.

In het CC en in de kapel zijn verschillende projecten te ontdekken. Naast de ingang vind je ‘de lezer’. In de bib leer je de ‘roots van Europa’ kennen. Hierbij worden in de typografie koppen van toonaangevende kranten versmolten met gekende kinderhelden. In de foyer ontmoet je levensgrote, vreemde karakters. De combinatie van letters vormen een woord. De combinatie van cijfers een getal. Vanuit deze abstracte karakters creëerde Peter figuratieve gestaltes. Deze zeven vreemde figuren werden vervolgens door de kunstenacademie onder handen genomen. Op de eerste verdieping van het CC wordt door verschillende participanten het 11-jarig bestaan van het hopveld uitgelicht. De bijzondere Assese streekbiertjes worden in speciaal voor deze brouwtraditie gepersonaliseerde kratjes verzameld en geveild door het Hopduvelcomité.

In de kapel zijn de organische assemblages de aandachtstrekkers. En ook de nog niet gerestaureerde vleugel van het Oud Gasthuis krijgt een nieuw uitzicht. Ontdek er de vreemde karakters.

Op het wandelparcours van het hopveld langs het CC en door de winkelstraten van Asse zijn er steeds in andere vormen vreemde karakterfiguurtjes te ontdekken. Zo kan je, terwijl je van een heerlijk glas wijn geniet in Wijnbar-t, kennis maken met de PETSCH-familie. Bij Shiva, Atelier Karkas, Standaard Boekhandel, Optiek Weytjens en De Landtsheer komen de karakters verrassend uit de hoek.

Verder ontdek je niet enkel ‘Meubilair voor de Geest’ in AS44 maar kan je in De Smaakmarkt ook je hersenen oefenen met een bijzonder schaakspel voor drie spelers waarbij de maatjes van den duvel zijn getransformeerd in schaakstukken die de drie landstalen vertegenwoordigen in Calibri, Garamont en Boecklins. De winnaar van het schaaktornooi wint dit door de 'Assenaar in de kijker' ontworpen unieke schaakspel.

In samenwerking met Hopduvel 2021 en Cultuurdienst Asse.