Ensemble Leporello

Wetenschapsdag: Miss Wifi en Koebrev experimenteren (5-10 jaar)

Miss Wifi & Koebrev
Miss Wifi & Koebrev

Op deze ‘Dag van de wetenschap’ nodigen we je uit om te komen ontdekken en experimenteren. We starten met een wetenschapsparcours waar je zelf kan kijken en uitproberen; in samenwerking met Sint-Martinusscholen ASSE campus Walfergem.

Nadien kijk je naar de theatervoorstelling ‘Miss Wifi en Koebrev experimenteren’ van Ensemble Leporello (Danny en Machteld Timmermans).

Miss Wifi en Koebrev experimenteren

Miss Wifi heeft het plan opgevat om de eerste vrouw te zijn die naar de maan reist. In het laboratorium doen ze hiervoor allerlei experimenten. Is het mogelijk om naar de maan te reizen? Kunnen we duurzaam wonen op de maan? Groenten kweken? Vuur maken?

Wanneer blijkt dat Miss Wifi kleurenblind is, komt het hele maanproject op de helling te staan: iemand die geen kleuren kan onderscheiden, zal nooit slagen in het examen voor kosmonaut.

Maar Koebrev, de assistent van Miss Wifi, heeft een oplossing bedacht...

Wetenschapsparcours

Hoe kan je een ballon...zichzelf laten opblazen? Welke kleur heeft rode kool eigenlijk? Een 3D-printer, hoe werkt dat?

De leerlingen van 5 Wiskunde-Wetenschappen (échte experts dus!) trekken hun labojassen aan en tonen jullie de coolste trucjes. Je mag vast en zeker zelf ook even proberen hoe het moet. Wie weet kan je nadien thuis je familie wel versteld laten staan!

De bibliotheek pakt vandaag ook uit met de nieuwste aanwinsten: een 3D-printer, robotjes, een snijplotter, ...

Kom je ook ontdekken?