wandeling Asbeek
wandeling Asbeek

FielFestival staat ook voor ‘spirituele ontmoeting’ en stelt een gratis energetische wandeling voor. Deze wandeling door één van de mooiste valleien van Asse brengt ons bij een aantal krachtige natuurplekken.

Ontdekkingstocht

Asca, plek bij het water, is een van oudsher bronrijk en vruchtbaar gebied, aantrekkelijk voor de mens om er te leven en te wonen. Geen enkel kunstwerk, hoe mooi ook, kan de wonderlijke creatiekracht van de natuur evenaren.

Tijdens deze wandeling geven we onszelf de kans om even te vertragen. Niks moet en alles mag tijdens deze ontdekkingstocht. Er is geen recept voor wat je zou moeten ervaren en voelen. Maar er is een groeiend besef in de therapeutische en de medische wereld dat bewust zien, horen, ruiken, voelen en proeven van een natuurlijk habitat ons dichter bij onszelf brengt en zorgt voor ontspanning en ontlading van stress. De schoonheid van de natuur geeft inspiratie en heractiveert de geest en het zelfhelend vermogen van je lichaam.

De wandeling van 4 uur met stops, boeiende uitleg en enkele meditaties start om 14 uur op het vroegere domein van Kaat Tilley en loopt langs de uitbundige vallei van Asbeek aan de voet van verschillende heuvelruggen richting Hof Ter Lange Bomen en het Godsbronneken, om de klim aan te vatten richting Borchstadt. Eigenaar Thierry de Clippele staat dan klaar om toelichting te geven over deze oude archeologisch waardevolle plek.

Borchstadt
Borchstadt

Marleen D'hose

De begeleiding van deze wandeling wordt verzorgd door Marleen D’hose. 

Marleen woont samen met haar man Luc in Walfergem. Zij is aardrijkskundige en gepassioneerd door geschiedenis en oudheidkunde. Ze volgde een vierjarige opleiding tot psycho-ecologisch coach in de Kluizerij van Affligem en geeft hierin ook les binnen het Timotheus-project. 

Reeds een tiental jaar begeleidt Marleen energetische reizen in het buitenland en wandelingen in het binnenland. In het boek "Aarde Bewustzijn" (2020) geeft ze via een aantal mythologische verhalen duiding over haar bijzondere verbinding met de natuur en de bewustzijnsvormen die de natuur bezielen. Dit boek bevat ook een stukje over Asse, geschreven vanuit een psycho-ecologische bril.

Aarde Bewustzijn
Aarde Bewustzijn