Josefien Vercruysse
Josefien Vercruysse

Josefien Vercruysse is geboren en getogen in Roeselare en woont sinds 2016 in Relegem. Ze groeide op in een muzikale familie en ontdekte zo als kind al verschillende muziekgenres.

Ze begon haar opleiding klassieke dwarsfluit aan STAP Roeselare en behaalde uiteindelijk haar Master in Dwarsfluit en Kamermuziek aan LUCA School of Arts Campus Lemmens bij Berten D’Hollander. Tijdens haar studies in Leuven organiseerde zij samen met Marieke Van Ransbeeck de evenementen van Leuven Befolkt en rolde zo in het folkcircuit. Ze nam later ook deel aan verschillende Ethno-projecten in binnen- en buitenland.

Josefien is momenteel zangeres/fluitiste bij De Garre van Kornee, de Appelmoesband en Fine Fleur. Ze geeft les in de Kunstenacademies van Asse, Lennik en Zaventem en is freelance verbonden aan allerhande ensembles, projecten en stijlen als fluitiste, zangeres en dirigente.

Speciaal voor het FielFestival nodigt ze vier topmuzikanten uit: Elke De Meester, Laura Cortese, Jan Debrabandere en Wouter Berlaen. Geïnspireerd door zowel volksmuziek van hier als over onze grenzen heen, brengen ze een boeiende mix van folksongs en -tunes.