Moderne dans
Moderne dans

De leerlingen dans van de Kunstenacademie August De Boeck Asse trakteren je graag op een dansvoorstelling in openlucht: NATUUR(lijk).

Als thema voor deze dansvoorstelling werd ‘natuur’ gekozen.

Er wordt gedanst rond al het mooie en het mysterieuze dat de natuur te bieden heeft. Tijdens deze voorstelling ontmoet je dansende vlinders en flamingo's. Af en toe botsen we ook op de dreiging en gevaarlijke kracht van moeder aarde.

De Kunstenacademie bracht deze voorstelling eerder al eens in CC Asse, maar aangevuld met enkele nieuwe choreografieën zijn ze blij dat ze deze voorstelling ook mogen brengen op deze mooi natuurlijke locatie.

Kimberly Van den Driessche

Leerkracht dans Kimberly Van den Driessche zet op zesjarige leeftijd haar eerste danspasjes. Als achtjarige start ze met klassieke balletlessen aan de academie August de Boeck te Asse bij Kathleen Schroyens. Daar behaalt ze na tien jaar haar diploma voor klassieke dans.

Vanaf het derde middelbaar staan Kimberly’s studies volledig in het teken van dans. Ze trekt ervoor naar de kunsthumaniora voor dans te Gent. Ze studeert verder voor docente klassieke dans, moderne dans en jazzdans aan de Fontys hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, waar ze haar studies afrondt in juni 2012.

 

Lot Jansen

Lot Jansen is docent dans aan de Kunstenacademie August De Boeck te Asse. Ze behaalde in 2007 haar Bachelor Dans en in 2022 haar Master Dans aan AP School of Arts, Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Haar interesse gaat vooral uit naar danseducatie, dansinterventies op specifieke plaatsen en collaboratieve en multimediale projecten.