Theater

Inschrijven voor deze crimi uit het oog verloren? Net te laat? Wij bieden ook tickets voor de herneming van WatchApp: Imke. aan. De reprise start op woensdag 14 april. Inschrijven kan tem woensdag 14 april om 10.00 uur. Klik hier oor tickets.


"Als je lang genoeg deel uit maakt van een gezin, begint het op te vallen dat er bij elk gezinslid een hoek af is. Behalve bij jezelf."  (Alessandro Fantucci)

Na het succes van ‘Emmi & Leo’ en ‘Emmi & Leo LIVE’ presenteert SKaGeN haar derde WatchApp-voorstelling: ‘IMKE.’ Een crimi. En die belooft een knaller te worden.

schare topacteurs

Peter De Graef (Den Elfde van Den Elfde, De Bende van Jan De Lichte en auteur van theaterstukken als ‘Henry’, ‘Zoals de dingen gaan’ en ‘Stanley’) smeet zich enthousiast op dit nieuwe format en levert het scenario.
Mathijs F Scheepers (Gent-West, De Collega’s 2.0, De Bende van Jan De Lichte) regisseert een schare topacteurs en verlegt met zijn derde digitale avontuur opnieuw de grenzen van het virtuele podium.

Voor de invulling van de personages kan SKaGeN een beroep doen op een schare  topacteurs: Filip Peeters, Barbara Sarafian, Lynn Van Royen, Bjarne Devolder Renée van Cauwenbergh, Jennifer Heylen, Yves Degryse, Clara van den Broek, Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens.

‘IMKE.’ is een WatchApp.
Even fascinerend als LIVE televisie,
Even verleidelijk als binnenkijken bij de buren,
Even verslavend als bingewatchen.

spannende thriller

Imke, de achtjarige dochter van de familie Vercauteren, maakt een familiechatgroep aan waar niemand op zit te wachten. Vader Alexander (Filip Peeters) verliet onlangs het gezin om met zijn minnares Marloes (Jennifer Heylen) op Malta te gaan wonen. De eigenzinnige moeder Gerda (Barbara Sarafian) trachtte daarna het gezin samen te houden, maar de twee oudste kinderen (Lynn Van Royen en Bjarne Devolder) vluchtten al snel het huis uit. De jongste telg Imke (Renée van Cauwenbergh van o.a. ‘Red Light’) probeert nu iedereen opnieuw rond de virtuele tafel te krijgen. Maar dan gaat het pas écht fout.

Volg twee en halve week lang deze spannende familiethriller, waarin de familie Vercauteren het heft in eigen handen neemt om een verdwenen familielid terug te vinden. Een race tegen de klok in een wereld vol desinformatie, onfrisse praktijken en bedrog.

in real time

Volg dit verhaal in real time, exclusief via de speciaal ontworpen SKGN-app. Simpelweg te vinden in de App Store of de Google Play Store en dan op je mobiele telefoon! En met één druk op de knop kom je nu rechtstreeks in de populaire Virtuele Foyer terecht, waar je met andere volgers kunt napraten…

Enkele praktische zaken op een rijtje: download hier een overzichtelijke opsomming.

credits

Concept en regie: Mathijs F Scheepers
Tekst: Peter De Graef
Met: Filip Peeters, Barbara Sarafian, Lynn Van Royen, Bjarne Devolder, Renée van Cauwenbergh, Jennifer Heylen, Yves Degryse, Clara van den Broek, Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens
Productieleiding: Delphine Lippens
Kostuum: Barbara Delaere, Charlotte Willems en Evi Kelepouris
DOP en camera: Pieter Van Campe
2de camera: Magali Daems
Geluid: Timothy Nieuwenhuysen
Ontwikkeling app: The Omnipresent World of Wizkids | OWOW agency
Zakelijke leiding en coördinatie: Korneel Hamers
Productie: SKaGeN
Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio
www.skagen.be


In mei 2020 kwam SKaGeN met de allereerste WatchApp-voorstelling: ‘Emmi & Leo’, gebaseerd op de roman ‘Emmi & Leo’ van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. Het werd een overdonderend succes met zo’n 10.000 verkochte tickets, in Vlaanderen alleen al. Nederland en Frankrijk volgden. Dat dit nieuwe format nog héél wat mogelijkheden te bieden had, was voor het gezelschap duidelijk!

In de tweede WatchApp ‘Emmi & Leo Live’ ging SKaGeN dan ook een hele stap verder. Emmi en Leo werden mensen van vlees en bloed dankzij Janne Desmet en Jurgen Delnaet; ze ontmoetten elkaar verschillende keren ‘live’. Als publiek kon je die ontmoetingen op verschillende manieren mee beleven. Maar ook als ze niet samen waren, trokken Emmi & Leo alle registers van de moderne communicatie open…

Met zijn ‘WatchApp’s’ blijft SKaGeN trouw aan de spelregels van het theater: het publiek is getuige van het verhaal zonder er zelf aan deel te nemen. Het gebeurt ‘live’, want je krijgt de berichten van de personages ‘in realtime’ te zien, op alle mogelijke momenten van de dag. En natuurlijk is er het belang van de timing - voor de spanning, de humor en de ontroering. Kortom, alles wat theater zo geweldig maakt, maar dan op je telefoon. Dat dit format mensen kan raken, ontroeren en boeien, werd duidelijk doorheen de vele enthousiaste reacties op Facebook, Instagram en de populaire ‘virtuele foyer’.

trailer