Muziek

We openen het seizoen met dé successtory van 2016: de comeback van André Brasseur (‘Early Bird’, ‘Big Fat Spiritual’')!

De terugkeer van deze topper is één van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep.

KEIZER VAN DE DANSVLOER

Onze landgenoot André Brasseur is een absolute topper. De hammondvirtuoos heeft met 'Early bird' een wereldhit op zijn naam staan, is de chouchou van James Brown en Claude Francois en speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios

Toch is hij een cultheld gebleven. Deels door zijn eigen toedoen. Brasseur investeerde het geld van zijn million seller 'Early bird' (1965) in twee danstenten. Die draaiden zo goed en eisten zoveel aandacht op dat ze zijn carrière in sluimerstand zetten. 

Zijn straffe instrumentale nummers trekken in zijn plaats Europa rond. Brasseur wordt de koning van de begintunes en de keizer van de dansvloer. Halfweg de jaren '80 ziet hij zijn vergissing in en keert hij voltijds terug naar de muziek. Een grote carrière zit er op dat moment helaas niet meer in. 

BELPOP BONANZA

Het oeuvre van Brasseur heeft na een halve eeuw nauwelijks aan kracht ingeboet. Dat was ook de reden waarom Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing), bekend van Belpop Bonanza, hem in het voorjaar van 2015 benaderden met de vraag of hij al die classics nog eens zou willen spelen met een straffe begeleidingsgroep.

In maart 2016 wordt de nieuwe Brasseur voorgesteld. Het Nieuwsblad schrijft over het eerste optreden: "Het spelplezier is puur. De muzikanten geven een scherp, zelfs opzwepend kantje aan de muziek. Beleeft deze krasse zeventiger de mooiste tijd van zijn leven?"

Brasseur beantwoordt de vraag op Pukkelpop. Op het middaguur zet hij de grote Marquee op zijn kop. Hij speelt één van de beste concerten en mag als enige artiest een bisnummer spelen. En nu stapelt hij de uitverkochte zalen en de onderscheidingen op.

En het beste moet nog komen voor de 77 jaar oude virtuoos. Want eind september brengt de man een nieuw album uit! Het eerste in bijna 20 jaar.

Brasseur brengt anderhalf uur stomend spelplezier waar geen mens stil kan blijven bij zitten.

Belpopkenner Jan Delvaux vertelt vooraf zijn fascinerende levensverhaal.

de band:

Isolde Lasoen (drums - Daan, Isolde et Les Bens, The Whodads)

Ben Van Camp (gitaar - Isolde et Les Bens)

Ben Brunin (bas - Isolde et Les Bens, Vive La Fete en Kenji Minogue)

Jo Hermans (trompet - Daan, Liefde Voor Muziek, Score Man)

Wietse Meys (sax - Liefde Voor Muziek, Lady Linn)


Vanaf september kan je je bezoek aan het CC combineren met een pre-concert lunch.

Kom je rechtstreeks van je werk naar het CC? Geen zin om te koken? Gewoon zin in iets lekkers? Of komt het water je al in de mond bij het horen van ‘varkenswangetjes (met donkere Leffe ;-) )’, ‘spiering met Blackwellsaus’ of 'Mississipi-burger'?

Adam Meysman, onze kok en tevens uitbater van onze foyer Het Cultuurcafé, kan bogen op een jarenlange ervaring als traiteur en brasserie-kok.
Momenteel genieten de artiesten al van Adams culinaire kunsten. En nu willen we ook jou mee laten genieten.

Elke lunch heeft trouwens een link met het concert of de voorstelling die je nadien bijwoont.

zaterdag 16 september: Belpop Bonanza presenteert: Andre Brasseur & band
- Minestrone-soep
- varkenswangen met donkere Leffe en krokante kroketjes
- gestoomde kabeljauw met een infuus van geuze met duchesse

Reserveren kan via info@cultuurcafeasse.be. Per maaltijd betaal je de democratische prijs van € 15.

Wil je graag op andere dagen iets eten in de foyer, dan kan je via hetzelfde emailadres reserveren en overleggen omtrent tijdstip en aantal personen. 

Early bird

Big fat spiritual

Andre Brasseur live op Pukkelpop 2016

Ringleiding aanwezig