Vorming bib Muziek

In haast elke Belpop Bonanza-show wordt zijn naam genoemd, hij is al meer dan 50 jaar één van dé spilfiguren in de muziekbusiness én woont in Asse! Muziekuitgever Hans Kusters ontdekte Ferre Grignard, Clouseau, Stef Bos, Ingeborg, Hans de Booij en Wannes Van de Velde.

In het kader van Belpop Bonanza Noordrand interviewt Jan Delvaux de man achter Belgiës meest succesvolle popgroep ooit.

Zij worden geflankeerd door aanstormend talent Anton De Wolf, zanger-gitarist van Bel-Air. Het ovenverse drietal speelt ook haar favoriete Belpop-nummers.


Het Beverly Hills van de Belgische popmuziek

De muzikale geschiedenis van de Brusselse Noordrand is groot en bijzonder. De hoogste tijd om de rijkdom van het gebied in kaart te brengen.

Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.

Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan ‘Belpop’ op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks.

Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land.

De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Heel veel humor.

Belpop Bonanza loopt sinds 2013 en kent een stijgend succes. De jongste theatershow Belpop Bonanza Quattro was goed voor 60 voorstellingen - onder meer in Asse, Meise, Strombeek-Bever en Vilvoorde - en bijna 25.000 toeschouwers.

Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. Nu beginnen ze aan hun allergrootste avontuur: maatwerk.

Belpop is overal. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal.

Belpop Bonanza Noordrand wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van Asse, Kapelle-op-den-Bos, Machelen, Meise, Opwijk, Steenokkerzeel, Strombeek-Bever, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst.

Is daar iets te vinden? Natuurlijk. De Brusselse Noordrand is het Beverly Hills van de nationale popmuziek. Waar de sterren altijd graag hebben gewoond. En waar de Nederlandstalige rock is geboren.

Moet dat zonodig uitgespit worden door twee ‘buitenstaanders’? De mooiste lof komt altijd van een ander. En wie weet wat er bovenkomt als je twee onbevangen ontdekkingsreizigers op pad stuurt…

Belpop Bonanza Noordrand wordt een spannende, grappige en entertainende revue. Een muzikaal geschenk met een gouden rand…


Belpop Bonanza Noordrand met Jan Delvaux en Jimmy Dewit:

donderdag 2 april in CC Asse  (https://www.ccasse.be/belpop)

vrijdag 3 april in Strombeek. (https://www.ccstrombeek.be/belpopbonanzanoordrand)