Het directiecomité laat de organisatie van culturele activiteiten in de gemeentelijke infrastructuur toe vanaf 1 juli. Repetities en kleine vergaderingen kunnen reeds sinds 15 juni.

Vanaf 1 juli is er ook ruimte voor grotere activiteiten, maar altijd volgens precieze regels met betrekking tot het beheer van het publiek, zoals het respecteren van de veiligheidsafstand en met maximaal 200 aanwezigen (in de cultuurzaal geldt een publieksbeperking van ± 135 pers.).

De organisator dient steeds toe te zien op het respecteren van alle maatregelen (conform de sectorgids cultuur) en zorgt voor de nodige handgel en het desinfecteren van gebruikte tafels en stoelen.
Wanneer mensen deelnemen aan culturele - maar ook vrijetijdsactiviteiten – is het dragen van een masker te allen tijde aan te bevelen.

Bijeenkomsten (bv. kermissen, dorpsfeesten etc.) blijven tot 1 augustus verboden en mogen dan geleidelijk aan weer worden hervat. Massa-evenementen zullen daarentegen tot en met 31 augustus verboden blijven, zoals eerder aangekondigd.

Alle protocollen kan je hier raadplegen.
Heb je vragen over wat precies kan en mag in de gemeentelijke infrastructuur? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren.

Hou jullie steeds aan alle regels en draag hiermee zorg voor mekaar.