Isbells

Albumtour

Gaetan Vandewoude
Gaetan Vandewoude

Isbells, de band rond Gaëtan Vandewoude, en met Assenaar Gerd Van Mulders (bugel en basgitaar) in de rangen, is een vaste waarde in ons muzieklandschap.

 

Melancholie

De band speelt melancholische, folkachtige popnummers gericht op introspectie en intimiteit. Relaties, dagdromen en menselijke tekortkomingen zijn de rode draad doorheen de muziek.    

Anderen noemen de band de Belgische ster aan het Americana firmament, met internationale allure.

Fleet Foxes

Het akoestische folkgeluid van Isbells werd al meermaals vergeleken met grote namen als Nick Drake, Fleet Foxes en Bon Iver. De fragiele stemmen, akoestische gitaren, uitgebalanceerde blazers, delicate percussie en elektronische sluier zorgen voor een solide en vertrouwde set.

 

Subtiel en verfijnd

Met Chantal Acda, Christophe Vandewoude, Gianni Marzo en Gerd Van Mulders verzamelde Gaëtan Vandewoude een sterke groep muzikanten om zich heen om zijn mooie en fragiele liedjes vorm te geven. Hun live concerten zijn steeds zeer subtiel en verfijnd.

Dreamer

Hun titelloze debuut uit 2009 wordt bestempeld als een klassieker. Inmiddels heeft Isbells miljoenen streams verzameld op Spotify, met als hoogtepunt het prachtige 'Dreamer', dat op weg is naar maar liefst 80 miljoen streams.

Toch dateert hun recentste album, het magische Sosei, alweer van 2019. Hoog tijd om daar een vervolg aan te breien met de nieuwe langspeler BASEGEMITI die 22 september 2023 verschijnt.

Reunite (uit 'Isbells')