Jan De Smet

Jan De Smet en De Grote Luxe

affiche met beeld van Jan De Smet
affiche met beeld van Jan De Smet

2023 is het jaar waarin Jan De Smet (zanger/muzikant, o.a. ex-De Nieuwe Snaar) zijn 70ste verjaardag viert. Het is voor hem dus ook een Grote Luxe – vandaar de titel – om dit op diverse podia te kunnen/mogen doen met een schare uitgelezen muzikanten en zangeressen.

The Bonnie Blues

The Bonnie Blues (Nele Paelinck, Laura vanden Heede en Juno Kerstens) zijn naast gedreven muzikantes op viool, accordeon, gitaar, cello en contrabas ook nog “meesteressen” in de harmonieuze en swingende vocale drieklank.

The Bonnie Blues
The Bonnie Blues

Les Guitares Magiques

Les Guitares Magiques (Raf Timmermans, Gijs Hollebosch en Mathias Moors) zijn meesters in het bespelen van authentieke (soms exotische) snaarinstrumenten (dobro, lapsteel, ukulele, Hawaïaanse gitaar, tiple, Taropatch, etc.).

Les Guitares Magiques
Les Guitares Magiques

Stoy Stoffelen

De bijna legendarische Stoy Stoffelen (drums en percussie) is en blijft de ritmische rots in de branding. Zo’n octet is dus meteen ook muzikaal een Grote Luxe.

Stoy Stoffelen
Stoy Stoffelen

liedjes van De Nieuwe Snaar

En ondertussen is het ook weeral 10 jaar geleden dat de liedjes van De Nieuwe Snaar op de Vlaamse en Nederlandse podia te horen waren. Met een orkest als dit is het dan ook een Grote Luxe om, naast het nieuwe luxerepertorium, ook een uitgelezen deel van dit muzikale erfgoed eindelijk nog eens live te kunnen meemaken.

De Fotografie