Te Gast

Na de succesproductie ‘Gelukkig zijn’, komt Fast Forward met ‘Lachland’, een comedyvoorstelling voor Nederlands-  en anderstaligen. Liedjes, sketches, stand-upcomedy, visuele humor in eenvoudig Nederlands. Om anderstaligen met een andere culturele achtergrond te laten kennismaken met wat in Vlaanderen grappig is. En om te kijken wat anderstaligen grappig vinden aan Vlamingen en aan onze  taal.


Na de grote successen van ‘Anders nog iets?’ (met Andrea Croonenberghs) en ‘Gelukkig zijn’ brengt Fast Forward vanaf 8 november 2016 een comedyproductie voor Nederlands - én anderstaligen.

We brengen vier experts bij elkaar, die samen een afwisselende show zullen creëren: zanger-cabaretier Lennaert Maes (bekend van De Bonski’s), acteur-regisseur Peter Schoenaerts, de Vlaams-Marokkaanse stand-upcomedian Latif Aït, en stand-upcomedian en NT2-docente Els Vertongen. In eenvoudig Nederlands brengen zij liedjes, sketches, stand-upcomedy, visuele humor, absurd theater…

Bij ons is ironie of stand-upcomedy heel gewoon, maar dat is het niet overal ter wereld. Wat is humor? En wat is grappig? En waarom vindt de ene iets grappig en de andere niet?

Er is niets zo ernstig als humor. Daarom wijden we er een hele voorstelling aan. Om anderstaligen met een andere culturele achtergrond te laten kennismaken met wat in Vlaanderen grappig is, en om Vlamingen te laten kennismaken met humor uit de rest van de wereld.

Het publiek krijgt, tussen het lachen door, een overzicht van velerlei soorten humor, en wordt zelf aan het denken gezet over wat ons nu eigenlijk wel of niet aan het lachen maakt. Geschikt voor Nederlands- én anderstaligen!


Er is een boek verschenen bij de voorstelling, met puzzels, raadsels en spelletjes voor iedereen die van Nederlands houdt. (Uitgeverij garant, 19 euro). Bestellen kan door een e-mail te sturen met je naam en adres naar: lachlandboek@theateraz.be.

In het Journaal

Ringleiding aanwezig