Muziek

Je grote held eren, je moet het maar durven, zeker wanneer het gaat om… ‘The Boss’. Maar aan de andere kant: wat is er als muzikant leuker om doen dan dit? De toehoorder krijgt in de plaats het repertoire van Bruce zoals nooit eerder geventileerd. Het betreft hier niet om zo’n perfect mogelijke imitatie maar het doorleefd en op eigen-wijze brengen van Springsteen’s klassiekers en minder gekende parels.

Living Hero trok eerder het land rond - telkens in andere bezetting - met odes aan levende legendes Tom Waits en Neil Young. Toen schreef muziekmagazine KindaMuzik na het concert in De Roma: “Voor een eerbetoon moet je al stevig uit de hoek komen om de meester zelve niet simpelweg noot voor noot te coveren, maar ook om zijn prachtnummers niet te verkrachten door er een eigen draai aan te geven...”.

Vier vocalisten zorgen voor Glory Days : Klaas Delrue (Yevgueni), Hannelore Bedert, Senne Guns en Jan De Campaenaere (Venus In Flames). Zij worden omringd door topmusici uit de Vlaamse pop & rock-scene:

• Thomas Vanelslander (Helsinki)
• Jasper Hautekiet (Bony King)
• Laurens Billiet (Zimmerman)
• Dirk Naessens (Urban Trad)
• Koen Garriau (Living Roots)


Vanaf september kan je je bezoek aan het CC combineren met een pre-concert lunch.

Kom je rechtstreeks van je werk naar het CC? Geen zin om te koken? Gewoon zin in iets lekkers? Of komt het water je al in de mond bij het horen van ‘varkenswangetjes (met donkere Leffe ;-) )’, ‘spiering met Blackwellsaus’ of 'Mississipi-burger'?

Adam Meysman, onze kok en tevens uitbater van onze foyer Het Cultuurcafé, kan bogen op een jarenlange ervaring als traiteur en brasserie-kok.
Momenteel genieten de artiesten al van Adams culinaire kunsten. En nu willen we ook jou mee laten genieten.

Elke lunch heeft trouwens een link met het concert of de voorstelling die je nadien bijwoont.

vrijdag 24 november: Living Hero: Bruce Springsteen
- Saltimboca met spaanse saus en wilde rijst
- Chilli con carne
- Wraps met gebakken kip en gewokte groentjes

Reserveren kan via info@cultuurcafeasse.be. Per maaltijd betaal je de democratische prijs van € 15.

Wil je graag op andere dagen iets eten in de foyer, dan kan je via hetzelfde emailadres reserveren en overleggen omtrent tijdstip en aantal personen.

Dancing in the dark

The River

Ringleiding aanwezig