Theater

‘Als de mensen niet naar het cultuurcentrum kunnen komen, dan komen wij wel tot bij hen thuis!’ Dat is wat het gezelschap Max Last van plan is: een theaterproject met uw straat, plein of buurt als decor. En jij, jullie, het publiek, dat veilig vanuit zijn vensterraam of deuropening kan genieten van live acteerwerk. Helemaal Coronaveilig dus.

‘Van raam tot raam’ is het nieuwste project van Max Last waarbij acteurs de straat als decor gebruiken en het publiek veilig vanuit hun vensterraam of deuropening kan genieten van live-acteerwerk.

Met ‘Veel gelach en één traan, van raam tot raam!’ brengen de Leuvenaars een soort ‘wandelend podium’ in uw straat. Stel het u voor als een ‘voorbijwandelend theater’. De acteurs spelen scènes afwisselend voor een deel van de straat en korte stukjes deur per deur of per groepje buren. De acteursploeg wandelt, het publiek blijft netjes in zijn kot.

Daarbij gaat Max Last voluit voor het fysieke spel van acteurs -dichtbij de mensen- maar wel degelijk ‘coronaveilig’.

Max Last wil met een verbindend verhaal uw straat, buurt of plein verrassen en ontroeren. Niet virtueel maar reëel, met live-acteurs, zangers, dansers, acrobaten,...

Liedjes, sketches en scènes worden afgewisseld met nieuw materiaal over dicht bij elkaar willen zijn, terwijl dat niet kan en niet mag... over willen spreken met elkaar maar daar niet in slagen... over een masker dragen zodat niemand nog goed ziet wie je bent...

Met humor, vakmanschap, dans, zang en theater maar vooral veel enthousiasme biedt Max Last met deze voorstelling een manier om deze periode samen te verwerken, met een lach en minstens één traan. Deeltje per deeltje komt die rode draad tot bij de toeschouwer.

‘Van raam tot raam’ wil een plezierige pleister zijn op de wonde die alle afgelaste zomerevenementen nalaten.


Max Last is: Jonas Van Thielen (Tegen De Sterren Op, Ten Oorlog, Dag Sinterklaas en de theatervoorstelling ‘Vuur’ bij Het Nieuwstedelijk), Matthias Van de BrulMartje Ceulemans, Elsa Van Dijk en Koen Monserez (Niet schieten, Cordon, Rox, Galaxy Park).

Eindregie: Koen Monserez
Dramaturgie: Stefanie Lambrechts
Origineel idee: Koen Monserez en Veerle Van Schoelant


Op zaterdag 26 september komt Max Last naar Asse. Misschien wel naar jouw straat? Wil jij dit unieke theaterproject ‘in huis halen’? Laat ons dan weten waarom net jouw straat / wijk de mooiste, leukste buurt is om in te wonen. Maak een filmpje, zing een liedje of beschrijf je straat / wijk en haar bewoners in een tekstje en stuur dit naar joeri@ccasse.be vóór 15 juli.