Archeologisch depot Agilas opent zijn deuren voor het grote publiek

Waar en hoe worden archeologische vondsten bewaard na een opgraving? Waarom moeten al die objecten bijgehouden worden? Nieuwsgierig naar het werk van een archeoloog wanneer hij niet op het terrein staat?
Wat gebeurt er met de vondsten na afloop van een archeologisch onderzoek?

Het antwoord op deze vragen ontdek je tijdens Open Monumentendag op zondag 10 september.

Volwassenen kunnen kennismaken met de werking van het depot tijdens één van de gegidste rondleidingen.

Wie zelf archeologische vondsten heeft uit de regio Asse, Opwijk, Merchtem of Affligem kan tussen 09.00 en 18.00 uur in het depot terecht voor meer info over herkomst, ouderdom, functie, …

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen genieten van de avonturen van leerling-pottenbakker Marcus tijdens het voorleesverhaal ‘De legende van de zwarte ruiters en de perfecte pot’ van auteur Emy Geyskens uit Asse.

Alle kinderen kunnen deelnemen aan een kleurwedstrijd.

En uiteraard is er ook het educatief wandelpad met bijhorende kinderspeurtocht. Volg het pad door Romeins Asse (4,5 km), ontrafel de code en ontdek de verborgen schat!

praktisch
Archeologisch depot: Kalkoven 72-1, Asse.

Gegidste rondleidingen om 09.00, 10.30, 12.00, 13.30, 15.00, 16.30 en 18.00 uur. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven is noodzakelijk: kristine.magerman@agilas.be, M 0474 29 95 67

Voorleesmomenten om 10.30 en 15.00 uur.

Alle andere activiteiten vinden doorlopend plaats in en rond het depot.

Het educatief wandelpad en de speurtocht starten aan het Oud Gasthuis (Gemeenteplein 26, Asse) en komen langs het depot. Download de route en opdrachtenbundel voor de speurtocht op www.agilas.be en klik door naar educatief wandelpad (keuze tussen wandeling en schattenjacht).