tentoonstelling

100 jaar geleden kwam er een einde aan de eerste wereldoorlog. Heel wat steden en gemeenten herdenken deze historische gebeurtenis. Ook in Asse wordt het einde van de ‘Groote Oorlog’ herdacht.

Het gemeentebestuur laat de ereperken op de begraafplaatsen van Asse-Centrum en Mollem restaureren en ook het perk van het monument (ter nagedachtenis van de slachtoffers die omkwamen bij de dynamietontploffing op 12 november 2018) in Mollem wordt herbeplant. Op verschillende plaatsen werden klaprozen ingezaaid. Zij zullen bermen en perken tijdens de zomermaanden rood kleuren als eerbetoon aan alle oorlogsslachtoffers.

OPROEP: archiefmateriaal WOI

Naast de traditionele Wapenstilstandsvieringen, organiseert Heemkring Ascania in november samen met kunstenares Linda Van der Meeren de tentoonstelling ‘Het einde van de Groote oorlog. Onze helden in beeld’.

Heb je nog oude foto’s, dagboeknotities van oud-strijders of andere documenten die verwijzen naar WOI? Bezorg ze dan aan de dienst Cultuur: cultuurdienst@asse.be – T  02 456 01 66