theater tentoonstelling

Op donderdag 24 januari kan je in het CC de theatervoorstelling 'N9, de Brusselsesteenweg' komen bekijken. Assenaar Karen Vermeir staat mee op de planken.

Na eerdere basiscursussen acteren en afgelopen zomer ook een 'voyage théâtral' in Frankrijk volgt ze nu een langlopende intensieve theatercursus bij WISPER. “Zo een artistieke leerroute is tegelijk toegankelijk en grondig, prettig en pittig, ondersteunend en uitdagend”, aldus Karen.   

“In deze voorstelling zitten tal van verwijzingen naar plaatsen en gebeurtenissen op de ‘Steenweg' waardoor je je er als Assenaar zeker betrokken bij zal voelen. N9 verhaalt dit op een ludieke manier en staat garant voor een gezellige avond.”


De theatervoorstelling ‘N9’, over de Brusselsesteenweg, de grote baan die Asse middendoor snijdt. 9 spelers gingen verhalen rapen op en langs de boorden van de N9. Die verhalen verwerken ze in een muziektheatervoorstelling. De geschiedenis van een Koninklijke weg, een oude dame, gedegradeerd tot tweederangs filefenomeen. Verhalen uit Brussel, Asse, Aalst, Wetteren, Melle, Gent, … Over haar bewoners, haar doden, haar toekomst.

Tegelijk met deze theatervoorstelling kan je in de foyer van het CC een tentoonstelling komen bekijken over én met de Brusselsesteenweg. Woon jij aan de N9 – de Brusselsesteenweg – maak dan een ‘portret’ van die steenweg: een tekening, schilderij, tekstje, foto(‘s), filmpje, strip,…  en bezorg die aan het CC. We willen in de foyer een massa ‘beelden’ of ‘portretten’ van de N9 hangen.

Meer info: joeri@ccasse.be.