Vlaams Minister voor Cultuur Sven Gatz reikte de Ultima's - De Vlaamse Cultuurprijzen - uit tijdens een feestelijke zaalshow op dinsdag 5 februari 2019 in de AB in Brussel.

Laureaat van de Ultima/Vlaamse Cultuurprijs voor Circus is Danny Ronaldo.

Danny won eerder al de prijs voor Beste Circusproductie in Barcelona (2017) en was met Fidelis Fortibus geselecteerd als Beste Productie op het Theaterfestival (2016).

Uit het juryrapport:

"De jury noemt Danny een echte vakman. Danny is als artistiek schepper een groot architect van circus. Hij weet zichzelf telkens opnieuw uit te vinden, wordt steeds beter én blijft steeds zichzelf."

"Wie Danny Ronaldo zegt, zegt ook Circus Ronaldo. Wanneer Danny spreekt of speelt, zijn zijn roots nooit ver weg. De toekenning van de Ultima voor Circus aan Danny Ronaldo is dan ook, bij uitbreiding, een erkenning voor Circus Ronaldo. Een prachtige familie die rakende creaties brengt. Hiermee kiest de jury voor een circusartiest, een circuscarrière, een circusoeuvre en circusgenen."

In het najaar van dit jaar (november) komen de familie Ronaldo opnieuw naar Asse. Momenteel herwerken zij hun tentvoorstelling 'Swing' (van Danny's zoon Nanosh) naar een grote zaal-productie. Hierover verneem je meer vanaf midden mei, als wij ons aanbod bekendmaken voor volgend seizoen.