erfgoeddag

Heb je altijd zelf al eens een pot willen bakken maar schrikken glibberige draaitafels je af? Neem dan deel aan ‘Iedereen pottenbakker!’.

In de aanloop naar Erfgoeddag deelt de keramiekafdeling van de Kunstenacademie in een kant-en-klaar pakket haar vakmanschap en materiaal!

DIY

Het doe-het-zelfpakket bevat naast klei en mal een gedetailleerde handleiding. Een pakketje kost € 5 en kan vanaf zaterdag 2 maart afgehaald worden in de bib van Asse en Zellik (tijdens de openingsuren).

Eens je pot klaar is, breng je hem naar de bakplaten van de Kunstenacademie: Asphaltcosite, Asse. (keramiekklas, achter de brandweerkazerne).

Alle praktische info vind je bij het pakket.


Kleisessies

Wie liever professionele begeleiding in de buurt heeft kan deelnemen aan één van volgende kleisessies: op woensdag 6 maart (krokusvakantie), 10 april en woensdag 17 april (paasvakantie), telkens van 14.30 uur – 16.30 uur.

De workshops vinden plaats in de foyer van het cultuurcentrum, op de tweede verdieping en in de bib van Zellik.

Deelname: 5 euro/pers.  Inschrijven kan tot één week voor de workshop via  cultuurdienst@asse.be, vermeld de datum van je voorkeursessie en de locatie.

Zodra de potten gebakken zijn, worden ze uitgestald in het pop-up pottenatelier in de foyer van het cultuurcentrum.

Help Erfgoeddag in de kijker zetten en vul mee de schappen!

Na Erfgoeddag mag je je pot afhalen bij de dienst Cultuur. De organisatie is niet verantwoordelijk voor barsten, brokken of scherven tijdens en na het bakproces!