Haal voorstellingen naar je huiskamer via podiumaanhuis.be

In tijden van corona brengen Cultuurconnect, cultuurhuizen en gezelschappen cultuur rechtstreeks je huiskamer in. Via het digitale platform podiumaanhuis.be kan je van thuis uit genieten van meer dan 40 straffe podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel.

Podium Aan Huis is een tijdelijk platform met een divers aanbod aan podiumvoorstellingen, zolang de coronamaatregelen van kracht zijn en cultuurhuizen noodgedwongen de deuren sluiten. Met deze bundeling van voorstellingen kom je de komende weken ontspannen door.

Gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen bundelen hun krachten om jou virtueel te ontroeren en ontspannen. Een opname kan moeilijk tippen aan de magie van een live beleving, maar het zijn speciale tijden. Geraak je niet meer in de zaal, dan komt de zaal tot bij jou.


tip van onze programmatoren:

'Deurdedeurdeur' van theatergezelschap SKaGeN stond hier enkele jaren geleden voor een uitverkochte zaal. 'Deurdedeurdeur' is een hilarische deurenkomedie over het wel en wee van een theatergezelschap tijdens de repetities en tijdens hun toernee. U ziet de voor- en achterzijde van de mensen en het toneel: het decor, maar ook de acteurs en de regisseur die in de coulissen te kampen hebben met verliefdheden, gebrek aan professionalisme, jaloezie en drank.

https://www.podiumaanhuis.be/video/deurdedeurdeur

‘Poepsimpel’ van Compagnie Cecilia (theater) vertelt het verhaal van een familiereünie op het domein van ‘de baron’. Hij heeft zijn kasteel verkocht en nodigt voor een laatste keer de mensen uit die hem na aan het hart liggen. Van Arne Sierens met topacteurs Titus De Voogdt, Robrecht Vanden Thoren en Tom Vermeir.

https://www.podiumaanhuis.be/video/poepsimpel

Edith!, een chansonprogramma met nummers die door Edith Piaf gezongen werden. Muziek van Mireille Vaesen, Martine De Cock en Sam Pasternak.

https://www.podiumaanhuis.be/video/edith

Voor ons familiepubliek: 'KEIK!' van 4Hoog. In een mix van film, animatie, live muziek en theater ontstaat een woordeloos spel tussen acteurs op het podium en acteurs op het witte doek. Ze creëren de illusie van een bizarre en wondere wereld. Live pianomuziek vult de zaal en zet de toon. Een streling voor oog en oor voor iedereen vanaf 3 jaar.

https://www.podiumaanhuis.be/video/keik

De theatervoorstelling "An Old Monk" van LOD / Josse De Pauw & Kris Defoort Trio was in 2014 bij ons te zien in het kader van de Hopduvelfeesten.Met Assenaar Josse De Pauw die toen centrale gast was. Een swingende ode aan oud worden, een lijflied over liefde en leed. Hoe het voelt om oud te worden terwijl je geest eeuwig jong lijkt te blijven?

https://www.podiumaanhuis.be/video/an-old-monk

'Hier waak ik', een fenomenale solovoorstelling van straffe actrice en komisch talent Janne Desmet (Wat als?, Amateurs, Amigo's, Studio Tarara). Diefstal loopt als een rode draad door Janne’s leven. Genoeg voor oprechte verontwaardiging en geestige verhalen die ieders hart stelen.

https://www.podiumaanhuis.be/video/hier-waak-ik

Sue me modderfokker", de solo van Mathijs F Scheepers. Met SUE ME MODDERFOKKER tackelt hij zijn verlangen naar wraak, oftewel “vengeance”, want La Vengeance se mange avec patience en dat kunt ge zo schoon ni zeggen in het Vlaams.
https://www.podiumaanhuis.be/video/sue-me-modderfokker

https://www.podiumaanhuis.be/video/sue-me-modderfokker

Het concert 'Expo 58' van de band Along Comes Mary.

https://www.podiumaanhuis.be/video/expo-58

De familievoorstelling 'De tuin van de walvis' van Beeldsmederij DE MAAN, gebaseerd op de prachtvertelling van Toon Tellegen, bekroond met de Zilveren Griffel 2016. Over een walvis die een tuin op zijn rug wil.

https://www.podiumaanhuis.be/video/de-tuin-van-de-walvis

De familievoorstelling 'De Passant' van Laika. Voor iedereen vanaf 6 jaar. Was eerder al te zien in onze zaal. Sommige mensen voelen zich overal thuis. Anderen zijn er hun hele leven naar op zoek, zwervend van hot naar her, vol verlangen naar een plek om te blijven en eindelijk thuis te komen. Maar wat is dat eigenlijk, thuis?
De passant is visueel, dansant en energiek theater. Een voorstelling als een partituur, bestaande uit losse noten die zich gaandeweg op elkaar afstemmen en aan het eind muziek worden.

https://www.podiumaanhuis.be/video/de-passant