In het kader van de maatregelen tegen het coronavirus blijft bib Asse gesloten.
Maar het is wel mogelijk om boeken te reserveren en af te halen op afspraak na een online aanvraag.

ONLINE CATALOGUS

Lezers maken hun keuze op basis van beschikbaarheid in de online catalogus van bib Asse (als je naast de titel klikt op 'waar staat het?', dan zie je meteen of het item er is). Er kan enkel gekozen worden uit de beschikbare collectie van de hoofdbibliotheek.
Deze keuzelijst wordt doorgemaild naar bibliotheek@asse.be
Er kunnen maximum 5 items per lezerskaart besteld worden.

E-readers en e-boeken kunnen niet aangevraagd worden. Het is eveneens niet mogelijk om materialen aan te vragen uit een andere bibliotheek.

Wie hulp nodig heeft bij het plaatsen van de online aanvraag kan de bib contacteren op weekdagen tussen 9u en 13u op het nummer 02 452 56 34.

AFHAALMOMENT

Als alles klaarligt contacteert de bib de aanvrager en wordt er een afhaalmoment meegedeeld.
Vervolgens wordt het boekenpakket op het afgesproken afhaalmoment door de bibmedewerkers, op naam, in de inkomsas klaargelegd. Elk pakket wordt voorzien van een uitleenticket.

Om wachtrijen te vermijden zal er bovendien gewerkt worden met een tijdslot.

Klanten moeten er wel rekening mee houden dat de verwerking van reserveringen enkele dagen kan duren. Het is bijgevolg niet mogelijk om op één en dezelfde dag een aanvraag te plaatsen én het pakket op te halen.

De bib vertrouwt erop dat iedereen de filosofie van de federale maatregelen respecteert: zich zo weinig mogelijk verplaatsen en zo weinig mogelijk in contact komen met anderen. Het is belangrijk om de afgesproken afhaaltijd te respecteren zodat ophalingen gespreid kunnen gebeuren.

Wie de aangevraagde materialen niet afhaalt, is verplicht om een nieuwe reservering te plaatsen.

TERUG INLEVEREN

De uitleentermijn van alle materialen is automatisch verlengd met de duur van de gedwongen sluiting.

Het inleveren van materialen kan uitsluitend gebeuren via de inleverbus.

De bib zelf en de toiletten in de foyer blijven gesloten. Enkel de inkomsas wordt geopend bij het afhalen van het pakket (hoofdingang Huinegem 2 te Asse). Ook de bib van Zellik blijft gesloten.

BIB BEKIJKT SITUATIE VAN DAG TOT DAG

Intussen is niet duidelijk hoe lang het coronavirus overleeft in en op boeken.

In de mate van het mogelijke neemt de bib voorzorgsmaatregelen maar de uitgeleende materialen zijn niet steriel. Naar de bib komen en materialen uitlenen gebeurt op eigen risico.  

De bib bekijkt de situatie van dag tot dag en kan op elk moment wijzigingen doorvoeren in de afhaalprocedure.

DIGITALE TIPS

In deze uitzonderlijke tijden vergeet de bib uiteraard diegene niet die van thuis uit wil genieten van digitale lectuur en cultuur. Op de facebookpagina en de website van de bib wordt de lijst met digitale lees-, luister- en kijktips voor thuis regelmatig bijgewerkt. Check a.u.b. https://asse.bibliotheek.be/lees-luister-en-kijktips en https://www.facebook.com/bibasse/

Alle antwoorden op veelgestelde vragen over de sluiting kunnen gevonden worden op de website van de bib https://asse.bibliotheek.be/veelgestelde-vragen-over-de-bib-en-corona.