Sinds enkele jaren kan je in de bib e-boeken én e-readers uitlenen. E-boeken zijn geen gedrukte boeken, maar bestaan alleen in elektronische 'inkt'.  E-readers zijn toestellen waarmee je op een scherm een e-boek leest.

Dankzij onze e-boeken en e-readers ontdek je de meest romantische, spannende en geprezen boeken uit de literatuur in digitale vorm. Dat biedt tal van voordelen. Want digitaal lezen kan overal en altijd, zonder dat je zware boeken hoeft mee te zeulen.

Tot nu toe was het zo dat je 5 e-boeken naar keuze kon uitlenen voor een periode van 4 weken. Dit kon zowel op een e-reader van de bib als op een eigen e-reader. Deze uitleentermijn blijft behouden voor onze eigen e-boeken!

CloudLibrary

Sinds midden september kan je als lid van de bib ook e-boeken lenen via cloudLibrary. Dit is een gloednieuw en erg gebruiksvriendelijk leensysteem. Jong en oud, al dan niet digitaal vaardig, kan er vlot mee aan de slag. CloudLibrary bevat een ruim aanbod aan voornamelijk Nederlandstalige e-boeken.

- Uitleentermijn
Via cloudLibrary kan je twee e-boeken tegelijk lenen voor zes weken. Je kan ook nog twee e-boeken reserveren die je graag wilt lezen. Als de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Dus over boetes hoef je je geen zorgen te maken.

- Ook op smartphone of tablet
De e-boeken van cloudLibrary zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Vivlio en Tolino of op een e-reader van de bib.

- Gebruiksgemak
In cloudLibrary zie je welke e-boeken je kan lenen of reserveren. Met één muisklik zet je e-boeken op je leesplankje en start je met lezen.

- Veelzijdige collectie
De collectie e-boeken richt zich tot volwassen leners en bevat vlot leesbare fictie, literaire en populaire romans, maar ook toegankelijke non-fictie. Het gaat voornamelijk om Nederlandstalige boeken en een beperkt aanbod Engelstalige werken. De meerderheid van Vlaamse uitgevers zet haar schouders onder het platform. Je vindt er boeken van onder meer Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer.

Deze dienst wordt aangeboden door de bib, in samenwerking met Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca (cloudLibrary).

Meer info:
Bibliotheek Asse
Huinegem 2
1730 Asse
T 02 452 56 34

bibliotheek@asse.be (e-mail)
https://asse.bibliotheek.be (website)
http://facebook.com/bibasse (facebook)