De bibliotheken van Asse en Zellik sluiten de deuren van 19 tem 26 februari. Net als alle andere Vlaams-Brabantse bibliotheken stapt onze bib over naar het Eéngemaakt Bibliotheeksysteem. Om de overdracht van grote bestanden en de installatie van de servers vlot te laten verlopen, kan je even niet in de bib terecht.
Vanaf zaterdag 27 februari is de bib Asse terug open; de bib Zellik volgt op maandag 1 maart.

Volg de werken op de voet via https://asse.bibliotheek.be/wise.


De bib : voortdurend in beweging

De bib vormt de link tussen mensen en de informatie die zij nodig hebben om problemen op te lossen, grenzen te verleggen en de toekomst vorm te geven.
Om die rol te blijven vervullen in een snel veranderende samenleving, is de bib voortdurend in beweging. Dit voorjaar zetten we 2 grote stappen op het vlak van gebruiksgemak, innovatie en een uitbreiding van onze digitale dienstverlening.
Enerzijds nemen we nieuwe toestellen voor zelfuitleen in dienst. Anderzijds komt er eind februari volledig nieuwe bibliotheeksoftware, genaamd Wise.

“Wise” maakt het de bibbezoeker een pak makkelijker

De bib schakelt eind februari over naar Wise.

Wise is de naam van onze nieuwe, betrouwbare en toekomstgerichte bibliotheeksoftware. Deze software zorgt ervoor dat alle geautomatiseerde bibtaken zoals uitlenen, innemen, lid worden ... nog vlotter verlopen.
Dankzij Wise is de bib klaar voor de toekomst.

Even dicht

Om de overgang naar Wise zo vlot mogelijk te laten verlopen, sluiten bib Asse en bib Zellik vanaf vrijdag 19 februari even de deuren. Ook de andere bibliotheken in Vlaams-Brabant doen dan even de boeken toe.

Het heeft immers heel wat voeten in de aarde om alle gegevens uit de oude software over te zetten naar de nieuwe software.
Het hele systeem wordt ook tot in de puntjes getest, tot de zelfuitleen- en betaalautomaten toe.
Tijdens de sluiting krijgen de bibmedewerkers bovendien een uitgebreide opleiding om met de nieuwe software te leren werken.

Terug open?

Eind februari of begin maart ben je opnieuw welkom in de bib en kunnen wij jou nóg beter van dienst zijn.
Wie tijdens de sluiting boeken of ander materiaal terug moet inleveren, mag deze wat langer houden. We verlengen de inlevertermijn, zodat je geen boete krijgt.

Enkel in bib Asse en bib Zellik?

Niet enkel de digitale dienstverlening van onze bib krijgt een upgrade.
Alle bibliotheken in Vlaams-Brabant schakelen in dezelfde periode over naar Wise.

De voordelen van Wise op een rij =

1. Een betere en nog vlottere dienstverlening voor onze leners.
2. Tot nu werkten alle bibliotheken met een lokaal of provinciaal bibliotheeksysteem. Door te kiezen voor één geïntegreerd systeem dat in héél Vlaanderen wordt gebruikt, kunnen bibliotheken efficiënter en vlotter samenwerken.
3. Nieuwe digitale diensten kunnen gemakkelijk ingeplugd worden op het centrale systeem. Op die manier wil Wise uitgroeien tot een breed platform van digitale bibliotheekdiensten voor de lezer en bezoeker.
4. Wise is heel betrouwbare software. Het wordt immers al door 75% van de Nederlandse openbare bibliotheken gebruikt. Ook in Vlaanderen zijn al meer dan 200 bibliotheken, verspreid over 4 provincies, overgestapt naar “Wise”