Naast de overstap naar het nieuwe softwaresysteem Wise zet de bib nog een tweede grote stap op het vlak van gebruiksgemak, innovatie en uitbreiding van de digitale dienstverlening: de bib nam nieuwe toestellen voor de zelfuitleen in gebruik.

De nieuwe toestellen hebben een groot aantal functies. Maar essentieel zijn het gemak en de gebruiksvriendelijkheid. Het zelf innemen én uitlenen van boeken verloopt nog vlotter. De bediening werkt heel intuïtief. Duidelijke schermanimaties en de ondersteunende ledverlichting leiden je langs de stappen van het zelfbedieningsproces.  Dit zorgt voor een aangename beleving: de bezoeker verlaat de bib met een tevreden gevoel.

Daarnaast zetten de nieuwe toestellen leuke leestips en onze bibactiviteiten in de schijnwerper.

Ook wordt het in de toekomst mogelijk om snel en eenvoudig met behulp van je smartphone een boek uit te lenen. Aan het zelfuitleentoestel hoef je dan enkel nog de beveiliging uit te schakelen.

Heb je toch hulp nodig bij het gebruik van de nieuwe automaten? Aarzel niet om een bibmedewerker aan te spreken. We helpen je graag op weg.

Belangrijke noot:
Jouw en onze veiligheid staat bovenaan ons lijstje. Om besmetting door corona via contactoppervlakten te vermijden, hebben we in 2020 beslist om onze zelfuitleenautomaten tijdelijk niet te gebruiken. Van zodra de situatie het toelaat, activeren we de nieuwe toestellen.