Simon-Pierre Pollin
Simon-Pierre Pollin

Op donderdag 15 december 2022 (20.00 uur – kapel Oud Gasthuis) speelt pianist en Assenaar Simon-Pierre Pollin een benefietconcert ten voordele van de vereniging “We doen wat we kunnen”, dat ontwikkelingsprojecten opzet in Burundi.

Onder impuls van Maurice Pollin, grootvader van Simon-Pierre, is “We doen wat we kunnen" vooral actief in scholen. De Zellikenaar helpt bij infrastructuurwerken, bij de uitbreiding van scholen maar evenzeer met de aankoop van computers en schoolbanken.

GROSA

Dankzij de geldelijke steun van allerlei donoren en ook van de gemeente Asse door de GROSA (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Asse) kan Pollin een en ander financieren.  

Zo gaf GROSA dit jaar € 2000 om herstellingen uit te voeren aan de "École Fondamentale" van Kivoga op 10 km van Bujumbura. Hiermee werkte de ploeg van Pollin twee klassen verder af en kocht er vensters, deuren en banken mee aan.

biografie Simon-Pierre Pollin

Simon-Pierre Pollin (°2000) is momenteel piano-student aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Piet Kuijken. Met de steun van zijn docenten heeft hij deelgenomen aan verschillende nationale en internationale wedstrijden; zo won hij in 2019 de eerste prijs in zijn categorie op de wedstrijd Young Opus in Parijs en kreeg hij in 2022 de derde prijs bij de Stephan De Jonghe wedstrijd in Aalst. 

Sinds 2019 werd hij lid van de ICPA geleid door pianist Nelson Delle-Vigne Fabbri. Hij nam deel aan verschillende masterclasses bij gerenommeerde pianisten, waaronder Daniel Blumenthal, Markus Groh, Vitaly Samoshko en Michel Béroff. Met de Rotary Club van Oudenaarde heeft Simon-Pierre reeds verschillende concerten mogen geven.

Simon-Pierre had de eer om verschillende keren te spelen in de hal van De Markten en werd meermaals uitgenodigd om in trio en solo te spelen voor o.a. Rotary Oudenaarde; ook GO (Onderwijs van de Vlaamse Overheid – Gelijke Kansen) vroeg hem voor speciale evenementen.