Dag van de Wetenschap

dvdw2020b.jpg
dvdw2020b.jpg

Zondag 28 november is de 'Dag van de Wetenschap', een initiatief van de Vlaamse overheid.

Meteen het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen en Brussel. DVDW vindt elk jaar plaats op de 4de zondag van november.
Het richt de spots op wetenschappelijke onderzoeken en technologische innovaties, en rolt de rode loper uit voor een publiek vol jonge nieuwsgierigaards en oudere ontdekkers. Zij maken, op een originele en vaak creatieve manier, kennis met de straffe toepassingen en ontwikkelingen die ons leven vandaag en morgen beïnvloeden.

Technopolis

De 'Dag van de Wetenschap' wordt gecoördineerd door Technopolis en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.

voor jong en oud

'Dag van de Wetenschap' is voor jong en oud. Stoer en slim. Denker en dromer. Iedereen vindt zijn favoriet tussen de vele lezingen, podcasts, spelletjes, shows, workshops, rondleidingen en zoveel meer!

Kom je mee experimenteren?

Ook In het CC kan je tijdens de 'Dag Van De Wetenschap' komen experimenteren en ontdekken. 

Je kan deelnemen aan een wetenschapsparcours waar je aan de slag gaat met o.a. een flessenraket, kleur in licht, een robotje.
De bib pakt uit met haar nieuwste aanwinsten: een 3D-printer, robotjes, een snijplotter enz.

Nadien experimenteert het theatergezelschap Ensemble Leporello er in haar labo op los in de familievoorstelling ‘Miss Wifi en Koebrev’ (5-10 j)

Over het programma lees je hier meer.