Vanaf maandag 16 augustus, na het bouwverlof van de aannemer, plant Wegen en Verkeer de volgende fase van de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9). In verschillende fases wordt de gewestweg tussen Vaal en Langestraat helemaal heringericht.

Fase 3 tussen Benedenstraat en Stevensveld

De werf schuift verder op richting het centrum van Asse. In deze fase (3) komt de zone tussen de Benedenstraat en Stevensveld aan de beurt.

De weghelft richting Asse krijgt eerst een nieuwe riolering. Nadien neemt de aannemer het wegdek en de fietspaden onder handen. Enkele maanden later is de weghelft richting Zellik aan de beurt.

Lokale omleidingen schuiven mee op

De verkeerssituatie blijft grotendeels dezelfde: enkel verkeer richting Brussel/Zellik kan tijdens de werken gebruik maken van de Brusselsesteenweg.

Lokaal verkeer dat richting Asse rijdt, moet een omleiding volgen via de Benedenstraat, Lindendries en Bergveld.

Doorgaand verkeer richting Asse wordt nog steeds omgeleid via Ternat, langs de E40 en de Edingsesteenweg (N285).

Voor fietsers is er in beide richtingen een omleidingsroute via gemeentelijke wegen aan de zuidkant van de Brusselsesteenweg.

Asfaltering in weekend van 13, 14 en 15 augustus

Aan de vooravond van fase 3 (in het weekend van 13, 14 en 15 augustus), zal de aannemer - als het weer het toelaat - finale asfalteringswerken uitvoeren in de vorige zone.

De Brusselsesteenweg zal daardoor vanaf vrijdagavond 20u tot maandagmorgen 6u volledig afgesloten worden voor alle verkeer tussen de Langestraat en de Benedenstraat. Wie richting Asse wil rijden moet gebruik maken van de bestaande omleidingsroute via de Langestraat en de Hoogstraat. In omgekeerde richting, naar Brussel/Zellik, rijd je om via Ternat, de E40 en de R0.