Het gemeentebestuur neemt dit jaar deel aan Open Bedrijvendag. Je kan op 2 oktober een bezoek brengen aan het gemeentehuis, het centrum voor dagverzorging en het woonzorgcentrum.

Deelnemende bedrijven

Highco Data en Delhaize stellen die dag ook hun deuren open. Er rijdt een shuttlebus tussen deze 3 bedrijven. Je rijdt ook makkelijk per fiets tussen de 3 locaties.

Alle informatie over de deelnemende bedrijven vind je op www.openbedrijvendag.be.

Bezoek het gemeentehuis

Workshop stamboomonderzoek

Altijd al meer willen weten over je (over)grootouders in Asse? Benieuwd hoe ver je wortels gaan? Schrijf je dan in voor de workshop stamboomonderzoek, onder begeleiding van de Heemkring Ascania.
 

Rondleiding hop- en erfgoedmuseum

We voorzien ook 3 rondleidingen langs het hopmuseum in Lazarus, het Erfgoedmuseum en de unieke collectie Hollandse tegels in de oude keuken (uitzonderlijk te bezichtigen). De rondleidingen worden verzorgd door vrijwilligers van Heemkring Ascania en de archeologische vereniging Agilas.

Rolstoelparcours en glittertattoos

Ga via de site Oud Gasthuis naar het centrum voor dagverzorging en stap binnen in het dagdagelijkse leven van onze ouderen. Kinderen kunnen er zich uitleven in een heus rolstoelparcours of een glittertattoo laten zetten. In het woonzorgcentrum kan je een valpreventieparcours afleggen en ontdek je de alternatieve maaltijden voor ouderen.

Fotozoektocht

Je kan ook deelnemen aan een fotozoektocht. Ga in de 3 bedrijven op zoek naar de juiste oplossing. Vul je antwoorden in op het deelnameformulier en deponeer het in een wedstrijddoos in een van de 3 bedrijven. We belonen 30 deelnemers met een leuke geschenkmand.