saloua_hassani.jpg
saloua_hassani.jpg

Actrice Saloua Hassani vervangt Amara Reta in de productie ‘Jihad van liefde’. Reta kan de tour voor dit stuk niet (meer) combineren met de andere projecten waar zij aan meewerkt.

Voor Hassani is het de eerste grote opdracht. Zij stapt recht van de theateropleiding LUCA Drama het podium op.

De Nieuwe Spelers

Saloua startte enkele jaren geleden als eerste jongere met de theateropleiding “De Nieuwe Spelers” van LUCA Drama. “De Nieuwe Spelers” wil de superdiversiteit van onze steden weerspiegeld zien in theater, film en op televisie. Het is een vooropleiding voor getalenteerde jongeren van 16 tot 25 jaar die opgroeien in een (groot)stedelijke context. de nieuwe spelers wil de jongeren voorbereiden op de toelatingsproeven aan de theateropleidingen, en bijgevolg op de podiumkunstensector. 

Meer info: klik hier.

Jihad van liefde

Het theaterstuk ‘Jihad van liefde’, op basis van het gelijknamige boek van David Van Reybrouck, kan je in Asse komen bekijken op donderdag 27 januari

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de bomaanslag op de metro in Maalbeek (22 maart 2016). Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.

De getuigenis van Mohamed El Bachiri raakte heel veel mensen en kreeg aandacht in De Afspraak en in De Wereld Draait Door met meer dan 200.000 views op YouTube.

De theaterbewerking zal dat niet minder doen. We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen.